Blog

Hatalmas pillanat, amikor a gyermekünk óvodába megy. A beszoktatás nem könnyű lépcsőfok, minden szülő megszenvedi egy kicsit. A gyerekek általában még könnyebben is veszik, mint anya vagy apa. A szülőkre ezen kívül azonban vár még egy fontos feladat, be kell szerezni a kellékeket: ovis ágyneműhuzatot, benti és kinti cipőt, melegítőt és még sorolhatnánk. Olvass tovább, készítettünk egy listát! Ezeket érdemes beszerezni az oviba.

Mitől jó egy gyerekruha? Milyen szempontokat kell figyelembe venned, ha a kisfiad számára keresel minőségi, szép és mégis jól használható kardigánt, illetve egyéb ruhadarabokat? A divat a fontosabb vagy a praktikum? A kérdésekre jöjjenek a válaszok, mi segítünk.

A téli sportok mindegyike igazi élmény az egész család számára. Az aktív pihenés kedvelői számára egy jó kis síelés a legjobb választás. Kiszakít a mindennapokból, együtt lehetnek kicsik és nagyok. A szülők számára - főleg, ha kezdő síelőkről van szó - fejtörést okozhat a minőségi gyerek sí aláöltözet és felszerelés kiválasztása. Ehhez adunk most egy kis segítséget.


A kisgyermek fejlődése során, amikor megteszi az első lépéseket, akkor a sarok lábszárhoz viszonyított bedőlése, a hossz- és harántboltozat fejletlensége természetes. A boka bedőlése tehát normális jelenség. A bedőlés szöge nem mindegy, amit meg is határoztak: amennyiben 10 foknál nagyobb a dőlés szöge, abban az esetben érdemes olyan cipőt vásárolni, melynek erős kérge a baba, illetve a gyermek bokáját megtartja, védi. A láb erősödésével és a belső talpemelő izmok aktív segítségével a hosszboltozat kifejezetté válik, a bedőlés átmeneti, az esetek többségében idővel megszűnik. 

A babavárást övező lázas készülődés során minden kismama életében beköszönt az a pillanat, amikor elkezdenek otthon szaporodni az aprócska babaruhák, amik leendő tulajdonosukat várják. Ilyenkor merül fel először az édesanyákban a kérdés, hogy a babaruha mosása mennyiben tér el a megszokott mosási rutintól, igényel-e speciális kezelést a babaholmi?

 

Bejegyzésünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, melyből megtudhatod, mire kell odafigyelned, amikor a babaruhák mosásáról van szó. 

Az ünnepi alkalmakkor nem csak a felnőttek öltöznek csinos holmikba, a szülők a gyerekeket is szeretik ilyenkor különlegesebb ruhákba bújtatni - igen népszerű az alkalmi kislány ruha boleróval kiegészítve. A kicsik is érzik, hogy ilyenkor minden picit más, mint a hétköznapokon, és ezt az öltözetünkkel is szeretnénk kifejezni. 

 

Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, hogy a gyerekek hamar ráunnak az illedelmes viselkedésre, és ők - ünnepi pillanat ide vagy oda - változatlan lendülettel ugrálnak, másznak, szaladgálnak a meghitt eseményeken is. Ehhez pedig kényelmes darabokra van szükségük. 

 

Az is fontos szempont, hogy a nekik választott ruhák egymással jól kombinálhatók legyenek.

Melyik kisgyerek ne ismerné Mickey-t és Minnie-t, a Disney leghíresebb karaktereit? Legyen szó fiúkról vagy lányokról, a népszerű egérkékért egyformán rajong mindkét nem, ami látszik azon is, hogy a Disney figurák már gyerekruhákon is elérhetőek. Szokás mondani, hogy az ajándékba adott ruha elsősorban a szülőknek ajándék, mert ennyivel is kevesebb holmit kell a gyereknek megvenniük. A csemeték viszont leginkább valamilyen játéknak örülnek, a ruha számukra szükséglet. A legtöbb gyerkőcöt hidegen hagyja, hogy mit visel, ez a szempont inkább az anyukáknak szokott fontos lenni. Kivételt képez, ha a mintája révén különleges darabról beszélünk, mint amilyen a Disney gyerekruha is.

Bátran kijelentjük, hogy az egyik legpraktikusabb babaruha a rugdalózó. Talán nem annyira csinos és divatos, mint egy két részből álló szett (body és nadrág, póló szoknyával), de mégiscsak egy kezeslábasról van szó. 

 

Ugyanakkor kihasználhatóságban verhetetlen, ezért jobb, ha minél előbb megbarátkozol vele. Hamar azon kapod majd magad, hogy legszívesebben minden nap rugdalózót adnál a kisbabádra, annyira megkedveled ezt a ruhadarabot. Lássuk az előnyeit!

Azok a szülők, akiknek a gyermekük normál lábfejjel rendelkezik, el sem tudják képzelni, milyen nehézséget jelent gyerekcipőt venni magas lábfejre. A boltok kínálata a leginkább keresett termékekhez igazodik, ezért kimondottan magas rüszthöz illő lábbelikből jóval kevesebbet lehet találni. 

Lehet akárhány kiváló lábbelije a csemetédnek, amint beköszönt az esőben bővelkedő ősz, elkerülhetetlen lesz néhány vízálló gyerekcipő beszerzése. Az utcákon, udvarokon álló tócsák minden kisgyermek szívét megdobogtatják. Mondhatsz akármit, érvelhetsz bárhogy: a pocsolyák arra valók, hogy a gyerekek beleugorjanak - legalábbis a kicsik szerint. Egy-egy ilyen művelet során elázik a nadrág szára, befolyik a víz a cipőbe, átázik még a zokni is, és a megfázás borítékolható.

 

Azt hiszem, már te is belátod, vízbiztos lábbeli lesz a megoldás!

A karácsony közeledtével egyre gyakoribb, hogy a bölcsődékben, óvodákban vagy akár családi szervezésben fotózáson vesznek rész a gyerekek. Az elkészült képek megható ajándékok lesznek a nagyszülők, keresztszülők számára, és akár évtizedeken át is díszítik egy-egy rokon szobájának a falát. Ezért is fontos - különösen az édesanyák - számára, hogy gyermekük igazán jól öltözött és kényelmes ruhákban legyen a karácsonyi fotózás alkalmával. 

Amikor gyermeked már kilép a kisbaba korból, és alig tudsz lépést tartani a növekedésével, egy-egy - legkisebb babaruha méretű ruhában is elvesző - újszülött felett könnybe lábadt szemmel hitetlenkedsz. Hozzászoksz a saját gyereked adottságaihoz, és egy picurka csecsemő elképzelhetetlenül kicsinek tűnik, szinte nem is tudod felidézni, hogy a te kicsid is volt ekkora vagy talán még kisebb is. 

Anyukák véleménye rólunk

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

Sikerek, szakmai díjak

 • 9x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2018

  Büszkék vagyunk, hogy 9 díjból 8 az első helyezést jelenti!

 • 5x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.