Blog

Hány fokon ajánlott a babaruha mosása?

2021.01.25 11:05

Érzékenyek hátrányban

A hagyományos mosószerek többsége egészségre ártalmas kemikáliákkal van tele, amik irritálhatják a bőrt. Az allergiás reakciók, ekcéma sem ritka, ami ellen kímélő, természetes megoldások, valamint az ecet használata segíthet. Az öblítők mesterséges illatanyagai arra érzékeny babáknál zavarják az illatokon alapuló kötődést, súlyosabb esetben viszkető foltokat és álmatlan éjszakákat okozhatnak. Az öblítés ellenére az illatmaradványok ugyanis megragadnak a ruha szálai között, ezért a kezdetektől fogva érdemes kifejezetten babáknak kifejlesztett, érzékeny bőrre ajánlott anyagokat használni.

A világos hajú és bőrű emberek bőre általában érzékenyebben reagál a környezeti hatásokra. Ha szülőként ilyen adottságokkal rendelkeztek, nem árt előre felkészülni a kíméletes gyerekruha mosásra, nehogy orvoshoz járással és különböző krémek próbálgatásával teljenek a legszebb évek. 

Akár új ruhákat, akár használtakat vásárolsz, használat előtt alapos mosásra van szükségük. Ha a baba bőre érzékeny, az pár nap alatt kiderül. Ez esetben magas hőfokú, kímélő mosószerrel való mosásra van szükség. Ha viszont nem tapasztalsz semmi tünetet, sok felesleges munkától megkímélheted magad. 

Ahány ház, annyi szokás

A babaruhák mosása az első időszakban általában elkülönítetten történik, és a vasalás is kötelező fél-egyéves korig. Első gyerekeknél a szülők általában betartják ezt az íratlan szabályt. A modern mosó- és szárítógépeken kifejezetten babaruhák mosására való programok is vannak. Ezek többször vagy hosszabb ideig öblítenek, a lehető legtöbb mosószermaradványt eltávolítva a textilszálak közül, ami érzékeny bőr esetén praktikus megoldás.

Sok családban évekig külön mosnak a gyerkőcre, míg mások minden darabot kifordítva, kifejezetten bébiruhákhoz való, könnyen kiöblíthető folyékony mosószerrel mosnak. Idővel azonban biztosan együtt lesz mosva minden a család többi tagjának ruháival, mert macerás a különböző hőfokon mosandó különféle színű ruhákat különválogatni.

Babaruha mosása - hány fokon?

A ruhák mosási hőfokának megválasztásához vedd figyelembe a ruhákba bevarrt címkét, ami jelzi a ruha rendeltetése és anyaga szerint ajánlott mosási hőfokot. Elsősorban ezt vedd alapul a mosási hőfok megállapítása során. Áruházunk kínálatában könnyen kezelhető gyerekruhákat találtok, amik a tartós használat során is megállják a helyüket. A gyártói előírások betartása növeli a darabok élettartamát.

Míg a bébiplüss nadrágokat és takarókat elég 40 fokon, a természetes anyagú bodykat és textileket inkább 60 fokon, érzékenység esetén még melegebben ajánlott mosni. A fertőtlenítésben a meleg vasalás is segíthet. A makacs foltok ellen előkezelés vagy utólagos napoztatás ajánlott. A klóros fehérítő agresszív vegyszer, fakíthatja a ruhákat, helyette helyi folttisztítás javasolt. Ezzel a mosási hőmérsékletet anélkül lehet csökkenteni, hogy a tisztítás hatékonysága csökkenne.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket