Blog

A supinált cipő: kinek javasolt?

2021.11.24 08:05

Mi az, hogy supinált cipő?

Ez a cipőfajta egy speciális lábbeli, amelyet valójában csak ortopéd szakorvossal való egyeztetés után lehetne használni. A supinált vagy szupinált szó latin eredetű, a supinare azt jelenti: hanyatt fekve, hátra dőlve.

A kisgyermekes anyukák számára segítünk jobban elmagyarázni, mi is ez. A járni tanuló gyermeknek még nagyon lazák az ízületei, a kis lábacskák még igen puhák. Ahogy a csemete feláll és járni kezd, egyúttal a lábizmait is erősíti, lábfeje fokozatos terhelésnek van kitéve. Ilyenkor még természetes, hogy a bokája befelé dől, emiatt nem kell aggódni.

2,5-3 éves kor körül azonban bokasüllyedés miatt is kialakulhat ez a helyzet, ilyenkor érdemes felkeresni egy szakorvost, aki – ha úgy látja – supinált cipőt fog javasolni. Az ilyen cipőben van egy emelkedett rész a saroknál, mely a lábfejet egyenes tartásba kényszeríti. Tehát egy kicsit „megdönti” a bokát.

Mit tegyünk, ha lúdtalpas a gyerkőc?

Sok anyuka azon is izgul, hogy gyermeke lúdtalpas lesz. Ez a hétköznapi kifejezés arra utal, hogy a harántboltozat – azaz a kislábujj és a nagylábujj közötti szakasz – nem íves. Ezt a gyermek legtöbbször „kinövi”, csak átmeneti jelenségről van szó, de azért érdemes szakemberrel konzultálni, ha lúdtalpra gyanakszunk. Ő lehet, hogy harántemelős lábbelit fog javasolni.

A harántemelős cipőkről már írtunk korábban blogunkban, ezek mások, mint a supinált cipők. Ezekben bent, a cipő belsejében van kiemelkedés, míg a supinált cipő esetében a saroknál.

Mivel nem biztos, hogy tudni fogjuk, milyen kezelési mód a legjobb a gyerkőc számára, bízzuk szakemberre a döntést. Ő szakszerű tanácsokkal látja el a szülőket cipőválasztás kapcsán is.

A Ponte20 supinált cipő

 Ha az orvos supinált cipőt javasol az óvodásnak, akkor mindenképp érdemes beszerezni ezt a cipőfajtát. Nyáron a supinált szandált, ami hátul nem nyitott, hogy jól tartsa a bokát. Télen viszont meleg, teljesen zárt cipő kell: mi a Ponte20 szupinált cipőt ajánljuk.

Ezek a lábbelik nemcsak megoldják a bokasüllyedés problémáját, hanem egyben igényesek, dizájnosak és tartósak is. Bár ortopéd cipőről van szó, mégis a legújabb divat szerint készülnek, fiús és lányos változatban is kaphatók.

A gyártó az 5 mm-es szupinálást a talp belsejében helyezte el, így az nem is látszik, a gyerkőcök pedig szívesen viselik ezeket a magasított szárú cipőket. Jól tartják a bokát, s mivel a talpuk rugalmas, így szaladgálásra, ugrálásra is megfelelők. Használatukkal rövid időn belül elérhető a helyes lábtartás.

Hogyan vásárolhatsz Ponte20 supinált cipőt a Ruhafalván?

Mint tudjátok, gyermekruha webáruházunkban cipőket is árulunk, de ebből csak újakat. Így a használt ruhák keresése során érdemes megnézni cipőkínálatunkat is, mert mindig van az évszaknak megfelelő választék.

A Ponte20 cipőkre a márka szerinti keresés során találsz rá. A legtöbbjüknél a talpbetét kivehető. Ideális választás a bőr felsőrésszel készült cipő, mert ez puha és tökéletesen tud benne lélegezni a láb. A Ponte20 cipők talpa csúszásmentes, hajlékony. Tépőzárasak, hogy a kicsik könnyen fel tudják venni őket. A divatot is követik: vannak figurás, állatos és fényvisszaverős változatok is.

Fontos tudnivaló, hogy a Ponte20 supinált cipő egészségpénztárra is elszámolható! Nálunk némelyik hűségpontért is a tiéd lehet! Ha ezzel kapcsolatban kérdésed van, olvasd el a Tudnivalókat, vagy keress minket elérhetőségeink egyikén!

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket