Blog

A legcukibb unisex babaruhák

2020.08.22 21:18

Mit kell tudni a babaruhák méretezéséről?

 

Babaruhát vásárolni nem könnyű, mert többféle méretezés létezik. Egy átlagos csecsemő 3,5 kg súlyú, hossza 50 cm körüli. Mivel nem lehet tudni, hogy mekkora súllyal születik, ezért nehéz eltalálni előre a szükséges méretet. A babaruha méretezése a gyermek testmagasságán alapul, és hat centiméterenként növekszik. Mindig érdemes egy mérettel nagyobb ruhát venni, legfeljebb kicsit fel kell hajtani a hosszát. Hamarabb belenőnek majd, mint gondoljuk. Az első hetekre általában elég az 50-es méret, kiegészítve 56-os mérettel, de a koraszülött babáknak 44-es ajánlott. 

 

Ha a méretet tudjuk, már csak színt és mintázatot kell választani. Mivel a babákat egyáltalán nem érdekli a ruhájuk színe, ezért a kategorizálás, hogy a ruha fiús vagy lányos, netán unisex, inkább a felnőttek elvárásainak megfelelő megjelenést jelenti. 

 

Mi az unisex egy babaruhában?

 

Ki emlékszik arra, hogy a második világháború előtt a piros árnyalatai, mint a hatalom, erő és bátorság színei voltak a fiúk színei és a sokkal lágyabb kék pedig a lányoké? Manapság épp a fordítottja a megszokott, melynek gyökerei a társadalmi szokások változásában és a marketingben keresendő. 

 

A pink és rózsaszín lett a lányos termékek jellemzője a bútoroktól a cipőkig, a fiúk pedig inkább sötétebb árnyalatokban és erőteljesebb mintával díszített ruhákban járnak. A fiúk ruhájára jellemzően sportszimbólumokat, autókat, dínókat, harcos figurákat, vicces feliratokat tesznek, a lányokéra meg inkább virágokat, lányos mesefigurákat, szivárványt, állatképeket, átfordítható flittereket. És a ruhák alapszíne is igazodik a társadalmilag elvárthoz. De ha halvány színű, kedves mesefigurával vagy állatmintával díszített ruhát találsz, ami nem árulkodik arról, kinek szánták, találtál egy unisex ruhát. 

 

Ha szeretnél online válogatni az unisex, konzervatív szemmel is nemsemleges ruhadarabok közül, nézz körbe a Ruhafalván. Ajánlataink között méretekre bontva számtalan fiús és lányos, no meg persze unisex baba- és gyerekruha közül válogathatsz.

 

A semleges színű és hangulatú öltözéknek gyakorlati előnye is van, újrahasználhatók. Akár fiú, akár lány érkezik következőleg a családba, neki is jól jön majd egy alap ruhatár. A lányoknak manapság mindkét uralkodó színt lehet vásárolni, hordják is a tengerészkéket pinkkel megbolondítva, és igazuk van.

 

Idővel talán egyik szín sem lesz kifejezetten nemhez párosítva, de persze az is lehetséges, hogy a társadalom nemekről alkotott elképzelései továbbra is meghatározzák majd az öltözködést, és továbbra sem sok rózsaszínbe öltöztetett kisfiút fogunk látni.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket