Blog

Hűvösebb időre válassz mintás gyerekharisnyát

2020.09.18 08:08

Harisnyában lenni kényelmes

 

A harisnya kellemes viselet. Jól véd, könnyű felvenni és feladni, és magas derekába könnyű behúzni a felsőt. Nyilván ezért szeretik a gondozók is, akiknek sok apróságot kell gyorsan és hatékonyan öltöztetniük. Amiben különbség van a fiús és lányos harisnyák között, az a szín és a minta, ráadásképp az anyagvastagság.

 

A tradicionális, bordás kötésű gyerekharisnya poliamid szállal kevert pamutfonalból készül. Ez a fajta kötéséből adódóan nyúlik, ezért nem csúszik le a gyerekek derekáról, amit még a gumírozás is segít. Rugalmasságának köszönhetően a nagyobb pelenka is jól elhelyezhető benne.

 

A nagyobb gyerkőcöknek már nem feltétlen kell a vastag bordás kivitel. Náluk a vidám minták sima kötésű pamut és elasztán anyagból készült harisnyákon köszönnek vissza. Az ovis korosztály öltözködésére a középvastag anyagú harisnya jellemző.

 

Emellett a gyermekharisnyák, ha lányoknak készültek, lehetnek vékony, rugalmas, műszálas anyagból is. Az elegánsabb kivitelű Lycra harisnyák nem mindennapos használatra valók, mivel a gyerekek még nem képesek annyira vigyázni rájuk, mint a felnőttek, illetve hiába ügyelnek, elég egy kiálló csavar vagy egy asztalsarok, és máris kilyukad az új szerzemény. Ezért ne is várjuk el a kicsiktől, hogy sokáig használják ugyanazt a harisnyát, örüljünk annak is, ha az ünnepi alkalmat kibírta benne sérülés nélkül. Cserébe viszont a szakadt harisnyát, mivel manapság már nem igazán lehet javítani, egy csomó kézműves dologra fel lehet használni.

 

Mintás gyerekharisnyák mesehősökkel díszítve

 

A gyerekeknek készült harisnyák fenékrészükön és/vagy a lábszárakon vidám mintával díszítettek. A fiúkat inkább egyszínű, sötétebb kék, fekete, szürke, zöld harisnyába szokás öltöztetni, némi fiús mintával megspékelve, míg a lányoknál minden szín és minta előfordul. Esetükben sokkal nagyobb a választási lehetőség, hiszen ez egy alapvetően lányos ruhadarab, amit szoknyákhoz használunk a mi éghajlatunkon. A fiús harisnyákon leginkább járművek, a lányoknak készülteken pedig csíkok, pöttyök, szivecskék és állatfigurák láthatók. Kezdd nálunk a nézelődést, a variációk száma végtelen!

 

Több olyan gyártó is van, aki praktikusan a harisnyák talpát csúszásgátlóval vonja be, hogy cipő vagy szandál nélkül is biztonságosan lehessen használni beltérben. Ez remek otthoni viseletté teszi az ilyen harisnyanadrágokat. 

 

Elterjedt a lábfej nélküli harisnya is, ami annyiból praktikusabb, hogy tovább lehet használni. Nem kell a koszolódásnak leginkább kitett láb és talprész állapotát és méretét sem figyelembe venni, úgy használható, akárcsak egy nadrág. Ez is felvehető rövid szoknya és nadrág alá is, a lábfejet pedig színben és mintázatban hozzá illő zoknival kell védeni. Ugyanez a kivitel vékonyabb anyagból leggings néven fut, de ez már a lányok privilégiuma.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket