Blog

Egy fontos szempont a vásárlásnál: a ruhák anyaga

2022.05.17 12:15

Miért számít a ruhák anyaga?

Ruhavásárlás során sok szempontot veszünk figyelembe: számít a ruha színe, mérete, minősége, de az sem mindegy, milyen anyagból készül. S bár az online ruhavásárlás számtalan előnye ismert, sokakat az tart vissza a netről való rendeléstől, hogy nem tudják megtapogatni a ruhák anyagát.

Pedig a döntést ez is befolyásolhatja. Hiába jó a fazon, hiába divatos a szabás, mégsem biztos, hogy az elképzelésünk szerinti lesz az öltözet. 

Az alapvető ruhaanyagokat nagyjából mindenki ismeri: ilyen a lenvászon, a pamut, a farmer. Ezekkel nap mint nap találkozunk, tudjuk, melyik anyagról van szó. Míg máskor egy-egy ruhaanyag nevét olvasva elbizonytalanodunk: nem vagyunk benne biztosak, mi az a poliészter, a viszkóz vagy a softshell.

Melyik anyag gyűrődik? Melyik nyúlik? Melyiket nem kell vasalni? Mit mivel lehet mosni? Melyik engedi a színét? Ezek olyan kérdések, amelyek minden anyukában felmerülnek, ezért érdemes utánaolvasni, hogy mi jellemző az egyes ruhaanyagokra!

A kényelmes pamut

Az egyik legismertebb textília a pamut, erről csak jó dolgokat hallani. Jól tudjuk magunk is, mennyire kényelmes viselet: jó légáteresztő és nedvszívó képességgel rendelkezik, nehezen szakad. Felhasználása éppen ezért sokrétű: leginkább fehérneműket, zoknikat, pólókat, nadrágokat, szoknyákat készítenek belőle a ruhaiparban. 

Ha szétnézel a ruházati termékeink között, magad is láthatod, hogy nagyon sok babaruha, gyerekruha készül pamutból. Rugalmas és puha, tisztítani is könnyű, éppen ezért a csecsemőknek való napozók, rugdalózók, bodyk is leginkább pamut alapanyagúak. Mosásuk történhet akár 60 fokon is, ha 100%-os pamutról van szó, de a gyakori mosás során a színek elhalványulhatnak.

Talán egyetlen hátránya ennek az anyagnak, hogy gyűrődik és könnyen bolyhosodik, ezért érdemes kifordítva tenni a ruhákat a mosógépbe.

A sokszínű poliészter

A ruhák anyaga között gyakran megtaláljuk ezt az összetevőt is: a poliészter is nagyon elterjedt textília, felhasználásának számtalan módja van. Előnye, hogy kevésbé gyűrődik, mint a pamut, erős, tartós és rugalmas. Nem nyúlik ki, nem megy össze, kopásálló.

Nagyon jó a hőszigetelő képessége, ezért főleg őszi-téli ruhadarabok gyártásához használják, továbbá a sport- és túraruhák nagy része is ebből készül.

Mivel a poliészter kevésbé engedi át az izzadságot, így könnyen tapadóssá válhat, ezért jobb, ha keverik a pamuttal. Hátránya még, hogy nem antibakteriális, így gyakrabban kell mosni, maximum 40 fokon. Vasalást kevésbé igényel.

Itt, Ruhafalván a nyári strandruházatok, fürdőruhák, bikinik között találhattok 100%-os poliészter anyagú termékeket, illetve széldzsekik is készülnek ebből a szövetfajtából.

A rugalmas elasztán

A harmadik népszerű anyag, amit bemutatunk, az elasztán. Ezt is gyakran adják hozzá a pamutanyaghoz, hogy az ne gyűrődjön. Spandex néven is ismert ez a szövet, de hétköznapi elnevezését is mindenki hallotta már: sztreccs. 

Leginkább fehérnemű, zokni, harisnyanadrág és fürdőruha gyártásához használják. Nagyon jól nyúlik és nem gyűrődik, viszont hőérzékeny. Alacsony hőmérsékleten érdemes mosni. Szárítógépbe lehetőleg ne tegyünk olyan ruhát, mely elasztánt is tartalmaz!

A ruhák anyagának bemutatása után nincs más teendő, mint szétnézni kínálatunkban, és megvizsgálni, vajon a kiválasztott öltözet miből készült! Ezt az információt is megtalálod a termékleírásokban.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket