Blog

Így lesz teljes az ünnep: karácsonyi ruha babáknak

2022.01.02 20:14

Karácsony kisbabával

A baba első karácsonyára mindenki extra bedobással készül, mindennek tökéletesnek kell lennie. Hatalmas fa, csillogó díszek, finomságok és sok-sok ajándék várja a bébit az első szentestén.

A kellemes hangulatot, a mindenre rácsodálkozó tekintetet szívesen örökítjük meg. A karácsonyi fotókon teljes az összhang, mindenki mosolyog.

Mi, felnőttek is a legszebb ruhánkat vesszük fel a vacsorához, s nincs ez másképp a kisbabák esetében sem. Sokan öltöztetik alkalmi ruhába a csecsemőket ilyenkor, főleg, ha a rokonság is jelen van. Ez egy szép szokás: mindenki szeretne közös képet is a csöppséggel.

Karácsonyi ruha babáknak a Ruhafalváról

Díjnyertes webáruházunkban te is könnyedén beszerezheted a szentestére, karácsonyra való bájos ruhácskákat a kisbabádnak.

Ehhez nem kell mást tenned, mint a Karácsony menüpontunkra kattintani, ahol az ünnepi gyerekruhákat, kiegészítőket válogattuk össze. Találsz közöttük bodyt, rugdalózót is éppúgy, mint kis nadrágokat, pulóvereket, szoknyákat.

A baba méretének megfelelő termék kiválasztásához szűkítsd a keresést! De tudsz minőség vagy gyártó szerint is válogatni a ruhák közt.

Karácsonyi babaruha, gyerekruha

Többségükben használt ruhákat fogsz találni a kínálatunkban, de ezek is teljesen jó minőségűek. Az esetleges apróbb hibákat mindig feltüntetjük a termékleírásban, így el tudod dönteni, megfelel-e a ruhadarab.

Továbbá szín és minta szerint is tudsz most már keresni nálunk: mutatjuk is, mely színek a legjellemzőbbek karácsonykor.

Mi jellemző a karácsonyi ruhákra?

A karácsonyi ruhák alapszíne a piros és a zöld, valamint az arany. 

A zöld a természetet, a hideg telet is túlélő örökzöld növényeket jelképezi, például a fenyőfát. A piros az Édenkert almájára utal. Kézenfekvő magyarázat e két szín karácsonyi népszerűségére az is, hogy a középkorban piros bogyós magyallal díszítették az emberek az otthonaikat. Az arany szín a betlehemi csillagot szimbolizálhatja, a fényességet, a gazdagságot is jelképezheti.

Elsősorban tehát ez a három szín jelenik meg a karácsonyi ruhákon. A fehér pedig örök divat, az elegancia és a tisztaság színe.

A csíkos és a kockás felsők is ugyanolyan jók karácsonyra, egy-egy ünnepi motívummal, felirattal kiegészítve.

Korábbi blogbejegyzésünkben már sorra vettük, milyen figurák szerepelhetnek egy karácsonyi öltözeten. Ha még nem olvastad a karácsonyi (csúnya) pulcsiról szóló írásunkat, mindenképp tedd meg, mert egy igen érdekes hagyományról tudhatsz meg információkat.

A karácsonyi motívumok

A babáknak való karácsonyi ruhán is megtalálhatók az ismert ünnepi motívumok. Íme, ezek közül néhány: angyalka, Mikulás, manók, elfek, hóember és Rudolf, a rénszarvas.

De a természet növényei, jelenségei is lehetnek díszek egy karácsonyi öltözéken: hópehely, fenyőfa, csillag, üstökös.

Különösen nagy divat ilyenkor a norvégmintás ruhadarabok használata. A skandináv stílusú rugdalózók, bodyk, pulóverek, bélelt nadrágok is a tél hangulatát idézik fel. Ezeket is választhatjuk karácsonyi ruhaként a babáknak.

Az sem ritka, hogy a gyerekek által kedvelt figurák, mesehősök, állatkák képei szerepelnek a pulcsikon, rugdalózókon. Éppen ezért teljesen természetes, ha unikornis, pingvin, maci, cica vagy kutyus is helyet kap az ünnepi ruhán.

Még nem késő beszerezni ezeket a szép termékeket! Nálunk, a Ruhafalva webáruházban minden raktáron van, azonnal tudunk szállítani! Így időben a fa alá kerül a karácsonyi ruha a babáknak.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket