Blog

Ez a karácsonyi (csúnya) pulcsi története

2021.12.06 09:34

A karácsonyi (csúnya) pulcsi története

Gyerekkorából mindenki emlékszik még azokra a kötött pulcsikra, amiket hideg időben adtak ránk. Felnőttként úgy gondoljuk, ciki ilyet viselni, azonban pár évvel ezelőtt ismét nagyon menő lett a karácsonyi ronda pulcsi. Olyannyira felfigyeltek erre a ruhadarabra, hogy külön iparág épült rá, és egy napot is elneveztek róla! A 2000-es években amerikai hatásra Európában is elterjedt a rondapulcsi-nap, és közel 10 éve nálunk is divat lett.

Hivatalosan december harmadik péntekén tartjuk a karácsonyi csúnyapulcsi-napot Magyarországon, azonban egész hónapban, sőt még januárban is nyugodtan lehet viselni ilyen felsőket.

Hogy mi is ennek a napnak vagy inkább szokásnak a lényege? Visszahozni a gyermekkort a felnőttek életébe is! A rénszarvasokat, télapókat, csengettyűket, fenyőfát ábrázoló pulcsik az ünnepi hangulatot sugallják, és a gondtalanságot, lazaságot is felidézik.

 

Hogy néz ki egy karácsonyi pulcsi?

Természetesen kötött pulóverről van szó, amelyen karácsonyi motívumok szerepelnek. Az alapszín lehet piros, zöld, fehér, de akár szürke is. Rajta vidám minták láthatók: mikulás, hópehely, manó, rénszarvas. Minden ide tartozik, ami a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolható, így még egy agancsos unikornis is!

Attól számít valami igazi karácsonyi csúnya pulcsinak, hogy sok giccses motívum szerepel rajta: élénk színek, túlzsúfoltság, túldíszítettség jellemzi az ilyen ruhadarabokat.

Használt ruha webshopokban lehet rájuk bukkani, itt, a Ruhafalván is találsz jó néhányat a Pulóver és kardigán menüpontban. Érdemes már most beszerezni belőlük párat, mert gyorsan elfogynak ezek a darabok, hiszen hiába rondák - ha egyáltalán rondák -, nagyon népszerűek.

 

Hol viseljük a karácsonyi csúnya pulcsit?

Mi, felnőttek nem ilyen ruhában jelenünk meg a munkahelyen, de manapság egyre több cég szervez karácsonyi vagy évzáró partit, ahová egyáltalán nem ciki felvenni ezt a ruhadarabot. 

Az iskolákban és óvodákban is egyre gyakoribb, hogy az utolsó tanítási napon kézműves foglalkozásokkal, karácsonyfa-díszítéssel, szaloncukorevéssel zárják az évet. Ilyenkor kerülhetnek elő a karácsonyi ronda pulcsik, amelyek vidámabbá teszik a napot. 

Egyébként, aki ismeri a karácsonyi (csúnya) pulcsi történetét, az tudja, hogy az ilyen pulóver viselésének külön célja is van. Eredetileg adománygyűjtéshez használták, ez többféleképpen valósulhatott meg: vagy otthagyták karácsonyi partikon a pulcsikat a rászorulóknak, vagy elárverezték őket és a befolyt összeget mások segítésére ajánlották fel.

 

Ebből is látható, hogy valójában szép szokás, nemes gesztus ronda karácsonyi pulcsit viselni a decemberi napokon.

 

Hol találsz nálunk karácsonyi pulóvereket?

Nálunk egyszerű és biztonságos vásárolni, erről írtunk is korábban a blogunkban, olvasd el!

Pulóvereket és a kardigánokat a Ruházat menüpontban a Ruhatípus kategóriában találsz. Válaszd ki a megfelelő méretet és a további szempontokat! Most már tudsz színek szerint is szűrni nálunk: nézz szét a piros, a zöld és a színes pulcsik között!

Az is jó megoldás, ha a keresőbe beírod: mikulás vagy rénszarvas. Több találatot is fogsz kapni, a pulcsik mellett rugdalózókat, zoknikat is. 

A törzsvásárlóink tudják, hogy a szezonális termékeket mindig kiemeljük: most a Karácsony feliratú gombot keresd a Ruhafalva főoldalán! Így találod meg legegyszerűbben a télapós, rudolfos, hópelyhes karácsonyi csúnya pulcsikat.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket