Blog

A babaruha hajtogatása lehet szórakozás is

2021.01.28 10:32

A hajtogatás rengeteg helyet spórol

Míg a gyerekek kicsik, könnyűnek tűnik a ruhák rendbetétele, ez azonban korántsem igaz. Számtalan cuki darabot halmozunk fel, amiket sose fogunk feladni, ezért is nagyszerű a használt és outlet ruhakínálatot böngészni, ahol csodálatos darabokra bukkanhatunk és elmondhatjuk, hogy nem csak gazdaságosan vásároltunk, de a környezetvédelmi elvárásokat is teljesítettük az újrahasznosítással.

A rendrakás és hajtogatás egyik legismertebb módszere a japán Marie Kondo nevéhez kapcsolódik, aki az elmúlt években emberek millióinak életét tette könnyebbé a ruhák szelektálásán alapuló módszerével, melyet kategóriánként, nem helyiségenként ajánlott végezni a tökéletes eredmény érdekében. A szelektálást követően jöhet az igazán látványos rész, az időigényes, de látványos hajtogatás és elpakolás. 

Babaruha hajtogatása

A gyorsan növő gyerekek ruháit folyamatosan válogatni kell, hogy ne lepjék el a lakást. Amit már nem szívesen adsz rá, azoknak ne kegyelmezz, add vagy ajándékozd el. Ami marad, azt viszont hajtogasd össze szépen, hogy a polcra vagy fiókba rendezett ruhák áttekinthetőek legyenek. 

A KonMari módszer szerint a ruhákat téglalappá hajtva, állítva kell tárolni, így kis helyet foglalnak, egyszerre látszódik minden, amiből válogathatsz a sietős reggeleken. A praktikus elrendezésnek köszönhetően az apróra hajtogatott ruhák nem borulnak szét, ha valamit ki szeretnél venni, így a rend megtartása is sokkal könnyebb. Az apróságokat, zoknikat, harisnyákat és alsóneműket felcsavarva, kis dobozokba vagy elválasztófakkokba állítva jó tárolni, így a legjobb a helykihasználása. Ha a csavarás nem jönne be, nyugodtan hajthatod ezeket is. 

A pár éves gyerekek örömmel vesznek részt a hajtogatásban, ha játéknak állítjuk be. Számtalan verzióban kapható olyan pólóhajtogató műanyag keret, aminek segítségével tényleg csak pár mozdulat a profi hajtogatás. A házi körülmények között, kartonból is elkészíthető eszköz segítségével már a két-három évesek is megtanulhatják a rend alapját jelentő hajtogatást.

Frissítsd a gardróbot

Ha a babaruhákkal végeztél, kezelésbe veheted a saját gardróbodat is, kíméletlenül bezsákolva minden használaton kívüli holmit, ami nem tesz boldoggá. Ez lelkileg megterhelő lehet, de segít sok mindent végiggondolni. Ezután nyugodtan frissítheted a ruhatáratok darabjait nálunk, a Ruhafalvánál már felnőtt ruhákat is találsz. 

Kellő gyakorlással a rend fenntartása gyerekjáték. Ekkor már elképzelhető, hogy nem hajtasz olyan szorosan mindent össze, nem terítesz le mindent az ágyra és simítasz végig a tenyereddel, mint ahogy tanultad, de ez már nem is lényeg. Ha megtetszenek a rendezett polcok és fiókok, rájössz, hogy a módszer van érted, és nem fordítva.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket