Blog

A haspóló viselésének szabályai

2022.01.20 18:43

Kislányok és nagylányok, meg a haspóló

A haspóló a 90-es években vált divatossá, a zenei toplisták élén álló Spice Girls és Britney Spears tették azzá. Egy időben csitult utána a kereslet, de pár éve ismét az egyik legtrendibb ruhadarabnak számít a tinik között.

Angolul crop topnak nevezik, mivel a hasnál elvágott felsőről van szó. Előnye ugyanaz, mint a hátránya: rövid, így a has és a derék egy részét szabadon hagyja.

Elsősorban a tinilányok körében kedvelt a haspóló, főleg nyáron hordják szívesen: bulizáshoz, strandoláshoz, de akár hétköznapokon is. Lezserségükhöz kiválóan is illik: erről is írtunk a Menő tinédzser ruhák, amikkel nem fogsz mellé című cikkünkben korábban.

Kisebb lányoknak, óvodásoknak, kisiskolásoknak azonban nem biztos, hogy való a haspóló: egyrészt könnyen megfáznak benne, másrészt nekik még nem áll jól ez a fazon. A haspólógyártók célközönsége a tini korosztály, akik magabiztosan mozognak az ilyen felsőkben.

 

Mivel együtt hordható a haspóló?

Mivel a haspóló rövid, a derekat nem takaró ruhadarab, a konzervatívabb szemlélet szerint magas derekú nadrággal vagy szoknyával hordható csak. Az biztos, hogy a megfázás és egyéb betegségek megelőzése érdekében érdemes minél kevesebb felületet szabadon hagyni testünkből. Különösen igaz ez ősszel és télen! Sajnos a lázadó korosztály még hidegebb időben is szívesen visel haspólót, csupán egy dzsekivel hordva.

Az sem mindegy, hogy bő vagy szűk haspólóról van-e szó. A divatdiktátorok szerint az ellentétes öltözködés a menő: azaz, ha szűk a felső, az alj legyen bő, és fordítva.

A haspóló nyáron rövid sorttal, szoknyával is hordható, de télen mindenképp hosszú nadrággal célszerű viselni. Manapság divat az is, hogy body vagy trikó kerül a haspóló alá, így védve a vesét a hidegben. Valójában ma már nincsenek szigorú szabályok az öltözködés terén, és ha vannak, a tinik úgyis áthágják őket.

 

Haspóló-etikett

Hova illik felvenni a haspólót és hova nem? - ez az egyik örök kérdés. Vannak olyan országok, ahol az iskolákban betiltották a haspólók használatát. Az emberek többsége túl erkölcstelennek tartja a viselésüket.

A crop top kedvelői azonban szabadon hordják mindenhol. Ünnepségek, hivatalos események, egyházi alkalmak azonban kivételnek számítanak: ide valóban nem illik ez a ruhadarab.

A vékony lányokon jól mutat a haspóló, de a teltkarcsú alkatúak igyekezzenek úgy kiválasztani mellé a többi ruhát, kiegészítőt, hogy ne tűnjenek benne közönségesnek.

Nyáron egyszerűbb a helyzet, még jól is jön, hogy szabadabban lélegzik a bőr, nem melegít annyi ruha. Télen azonban célszerű kerülni a haspóló használatát még fűtött helyiségekben is.

 

Haspólók széles választéka a Ruhafalván

Gyerekruha webáruházunkban a Ruházat menüpontban tudsz keresni haspólót, topot, rövidebb felsőket: a Póló, felső kategóriában találsz rájuk. Vannak rövid ujjú és ujjatlan fazonok is. Tudod továbbá szín és méret szerint is szűkíteni a találatokat.

Mivel új és használt ruhákat is árulunk, ezért a termékek minősége szerint is tudsz keresni kislányodnak - vagy akár magadnak is - haspólót.

Ha új ruhát szeretnél, mindenképp nézd meg a Gloss termékeit: ez a vállalat kimondottan tinilányoknak gyárt ruhákat, és igazán ízléses, divatos haspólók is vannak a választékban.

Kiegészítő termékeket: nadrágot, szoknyát, cipőt és kabátot is választhatsz a top mellé, segítségünkkel tetőtől talpig fel tudod öltöztetni a gyermekedet.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket