Blog

Babaruha fehérítése - Te mit használsz hozzá?

2020.07.28 16:24

Hogyan fehéríts?

 

A fehérítés célja a színeződést előidéző szennyező anyagok eltávolítása vagy színtelenítése. Színes ruhák és műszálas anyagok esetén végezz színtesztet! Ruháink vakító fehérségét kémiai vagy optikai fehérítéssel tudjuk visszaszerezni.

 

Kémiai fehérítésnél a szálak közötti szennyeződéseket oxidálószerekkel roncsoljuk. A szálkárosodás miatt a textíliák élettartama rövidül. Az optikai fehérítőszerek fluoreszkáló szerves vegyületek, amik a textil felületére eső fény nem látható tartományát látható fénnyé alakítják, ez verődik vissza a felületéről. Ez a kékes fény az anyag eredeti sárgás színének kiegészítő színe, amiből szemünk a tiszta fehér színt érzékeli. Az így kezelt textíliák napfényben vagy fénycső alatt vakító fehérnek látszanak, az optikai fehérítés látványos és hatásos módszer a babaruhák fehérítésére. 

 

Hátránya, hogy nem mosásálló. Többszöri mosás után a textíliák a fehérítő nélkül megszürkülnek, mivel a hideg öblítővízben a kosz rádermed a textilek felületére. A túladagolás pedig sárgulást okoz. Ez a használt gyerekruhák esetén csökkenti a tisztaság érzetét, pedig a frissen mosott ruhák tiszták, de a kinézetükön meglátszik a használat.Babaruha fehérítése kreatívan

 

Ilyenkor jól jön egy kis kreativitás. Tudtad, hogy nem csak egész ruhát lehet fehéríteni? A fehérítő folttalanításra is használható, sőt mintákat is tudsz készíteni vele bármilyen ruhadarabra vagy vászoncipőre, csak egy flakon kell, amibe fehérítővel elkervert vizet tegyél. Helyezz el egy kívánt mintát, szép csipkét a pulcsira, pólóra, és a környékét fújd be a keverékkel. Óvatosan dolgozz, a fehérítő nem játékszer. Ne lélegezd be, és csak a fehéríteni kívánt részeken dolgozz.

 

Minél jobban beissza az anyag a fehérítőt, annál jobban elveszti a színét. Ha csak párat spriccelsz, színátmenetet készíthetsz. Ha erősebb mintára vágysz, tegyél egy tálba fehérítős vizet. Gyűrd össze az anyagot, és gumival szorosan össze is szoríthatod. A fehérítőbe helyezve batikoláshoz hasonló eredményt érhetsz el. De légy résen, mert pillanatok alatt kifakulnak a színek. Ha erős kontrasztot szeretnél, pár perc elég.

 

Ugyanígy mintákat is készíthetsz a saját és a gyerekek ruháira. Fehér ruhákat keress áruházunk oldalain! Mártsd egy ceruza radíros végét zselés állagú fehérítőbe, és nyomd az anyagra. Minden egyes mozdulattal nagyobb lesz a minta. A Domestos tökéletes erre, mert nem csöpög, így biztos lehetsz benne, hogy a kívánt minta fog kirajzolódni. 

 

Akár növényi részekkel is csodálatos mintákat készíthetsz. Ha van egy hibás ruhadarab, amit szeretnél feljavítani, vágj le egy zellerszárat, és a végét mártsd tömény fehérítőbe. Ezt az anyagra helyezve a szár rétegeit megörökítő virágmotívumot tudsz készíteni. Lakástextilen is kibontakoztathatod a babaruhákon szerzett tapasztalataidat.

 

Nézz körül kínálatunkban, és válassz kedvedre alapanyagot a kreatívkodáshoz!

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket