Blog

A divatos fiú pizsama az ősz egyik fontos ruhadarabja

2021.09.16 19:08

A pizsama fontossága

A pizsama Perzsiából származik, eredetileg a férfiak által hordott bő nadrág és a hozzá illő kabát neve volt. A gyarmatosítás által terjedt el Európában is. Kezdetben még hétköznapi, nappali viseletnek számított, később vált csak éjszakai ruhává. A nők sokáig nem is bújhattak pizsamába, hiszen nadrágot sem hordhattak. Számukra a hálóing volt az alvóruha.

A pizsama a 20. század közepén terjedt csak el igazán, és azóta lett a kisfiúk és kislányok, de a felnőttek fontos ruhadarabja is. Valóban egy nadrágból és egy színben passzoló felsőből, ingből, rövid vagy hosszú ujjú pólóból áll. A fő célja, hogy védjen a megfázástól, védje a vesét és a derekat alvás közben.

Fiú pizsamák széles választékban kaphatók

Mivel hűvösebbre fordult az idő, érdemes beszerezni az őszi ruhákat. Ez alól nem lehet kivétel a pizsama sem. Nálunk, a Ruhafalván egyszerűen és biztonságosan tudtok online rendelni gyerekruhákat, ennek módjáról részletesen írtunk egy korábbi blogbejegyzésünkben.

A minőségi, használt ruhákon kívül mindig találtok nálunk új termékeket is, neves cégek által gyártott ruhaféléket többféle méretben. Az alváshoz való öltözeteket a pizsama és köntös menüpontban gyűjtöttük össze a ruhatípusokon belül. Igen széles a választék, fiú és lány pizsamákat, hálóingeket, kezeslábasokat egyaránt kínálunk, többségük új termék. Rövid és hosszú ujjúak is vannak, de természetesen őszre, télre érdemesebb ez utóbbit választani.

Milyen legyen a fiú pizsama?

Fontos, hogy a pizsama valóban kényelmes és meleg legyen a gyermek számára. Ne szorítsa a derekát, ne kandikáljon ki belőle a lábszára, és szeressen benne aludni. Az a legjobb, ha valamilyen mintás, mesefigurás pizsamát választunk kisfiunknak. Az ovisok, kisiskolások nem igazán kedvelik a hagyományos kockás vagy csíkos pizsamákat, nekik az a menő, ha van a ruhadarabon valamilyen rajzfilmfigura vagy akcióhős. De igen népszerűek a járműves vagy állatos felsők is. A pizsama anyaga lehetőleg 100% pamut legyen, hiszen ez a legegészségesebb egy gyermek számára. A könnyen kezelhető, jó nedvszívó képességű anyagból készült ruházatban nem fog megfázni, ha éjszaka leizzad. Vannak polár anyagú pizsamák is a fázósabb gyerekeknek.

Mi mindenre jó még a pizsama az alváson kívül?

Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de egyre több országban tartanak manapság úgynevezett pizsamanapot, óvodákban, kisiskolákban népszerű ez a rendezvény. Ilyenkor a gyerekek pizsamát húznak az utcai ruházat helyett, és az egész napot abban töltik bent az oviban vagy a suliban. Portugáliában ez november 20-ára esik, és az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy minden gyermeknek joga van szeretetben felnőni.

De egy szép, kényelmes hálóruha akkor is kell, ha pizsipartira hívják gyermekünket. A vendégség lényege ebben az esetben éppen az ottalvás. 

Még egy jó ötlet a pizsama felhasználására: a jelmezbál! Bár a farsang még odébb van, nem árt észben tartani, hogy akár pizsamajelmezbe is öltöztethetjük a csemeténket a jeles napon.

Mint láthatjátok, számtalan előnye van a pizsamának. A fiú pizsama olyan ruhadarab, melyre nagy szükség van, főleg ősszel és télen. Ha szeretnél rendelni tőlünk kisfiad számára ilyen ruhadarabot, nézz szét kínálatunkban! Ha kérdésed van a vásárlással kapcsolatban, keress minket elérhetőségeink egyikén! A jó alváshoz nem csak a kényelmes ágy, a puha ágynemű kell, hanem a megfelelő méretű és színű pizsama is!

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket