Blog

Ideális sapkaméretek kicsi babáknak

2021.04.22 10:33

Védjük a fejet babasapkával

 

A géneknek köszönhetően egyik baba teljesen kopaszon, másik dús hajkoronával jön világra, de az biztos, hogy egyikük sem marad kopasz. Legkésőbb a harmadik évben dús, erős hajszálak jelennek meg még az egyébként lassabban növő göndör hajú babák fején is. Ettől kezdve a sapkahasználat hőmérsékletfüggővé és szezonálissá válik.

 

Az újszülötteknek nagyon ajánlott a sapkák használata időjárástól függetlenül is, mivel az anyaméhben megszokott állandó hőmérséklet kinti körülmények között nem biztosítható. Az időben született átlagos méretű újszülött kb. 33 cm fejkörfogattal jön a világra, ami szinte egyezik a mellkas körfogatával, a kisbabáknak tehát a testükhöz képest hatalmas a fejük. Növekedése kevésbé látványos, mégis hihetetlen módon már az első pár évben megközelítik a felnőtt fejméreteket, ami egy felnőtt esetén 55-60 cm. 

 

A koraszülöttek 23-30 cm körmérettel születnek, nagyjából két-háromszoros tehát a növekedés pár év alatt. 

 

Válassz megfelelő méretet

 

A megfelelő sapkaméret kiválasztásához tisztában kell lenni a fenti körülményekkel, máskülönben egy rugalmas anyagból készült sapka sem lesz kényelmes. A kisbabáknál különösen fontos, hogy a ruhadarab ne lógjon, mert lecsúszik, de ne is legyen kicsi, mert az még rugalmas anyag esetén is képes nyomot hagyni a bőrön. A kényelmetlen darabot pedig a gyerekek leveszik és nyűgösek benne, amit nem érdemes kockáztatni. Inkább vegyük elő a centit, és egy nyugodtabb pillanatban mérjük körbe a baba fejecskéjét.

 

Sapkaméretek babáknak

 

A neten többféle táblázatba szedett méretezés található, amik az első időben nagyon hasznosak. A későbbiekben könnyebben válogathatsz téli és nyári sapkák közül, mert már nem lesz akkora jelentősége pár centinek, mint újszülötteknél. A koraszülötteknek általában 23-30, a kisebb babáknak 31-33, három hónapos korban 36, 6 hónaposan 43, egy éves korban pedig kb. 48 cm a sapkák átlagos legnagyobb körmérete, természetesen több cm átfedéssel. A sapka magassága pedig 10-15 cm a legkisebbeknél, ami egy éves korra 18 cm-re növekszik. 

 

Centiben kifejezve nem nagyok a különbségek, de a gyakorlatban fontos a pontosan megválasztott méret, főleg bélelt sapka esetén. Három éves korra 46-51 cm-re nő a körméret és 20 cm-re a magasság, ami 10 éves korban 52 és 22 cm lehet.

 

Ha bizonytalan vagy, ellenőrizd a méreteket, mielőtt vásárolsz áruházunkból. A 34-es fejméret az átlagos újszülöttek 56-62 méretéhez, a 38 cm-es a 68-74-es mérethez, míg a 42 cm körméret a 80-86-os mérethez igazodik. E fölött a méretezés már jellemzően életkorra utalással van megadva, amit a szülők gyermekük méretei ismeretében tudnak értékelni. 

 

Mivel minden gyerek más, nem biztos, hogy a körméret a legfontosabb. A magasság miatt sűrűbben kell cserélni a sapkákat. Ha ugyanis nem takarják kellőképpen a fület, könnyebben felcsúsznak, különösen mozgás hatására. Szerencsére a sokat fekvő babák sapkái fület takaró kivitelben vagy megkötővel készülnek, amik ezeket a problémákat sikeresen kezelik.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket