Blog

A babaruha mosása egyszerűbb, mint gondolnád

2020.01.02 17:49

A babaruha mosása könnyen megtanulható

 

Alapvető szabály, hogy minden ruhát - legyen szó új vagy használt babaruháról - az első viselést megelőzően moss ki! Akkor is, ha a ruhácska makulátlanul tiszta, vagy olyan ismerőstől kaptad akár kölcsön, akár ajándékba, aki azt előzetesen már kimosta.

 

A mosási hőfok tekintetében a ruhákba varrt címke jelzéseit vedd alapul. Ez babaruhák esetében általában 40˙C, de adott esetben - főként ágyneműk, textilpelenkák mosásakor - ennél magasabb is lehet. 

 

Ahogyan a saját ruháidat is színek szerint válogatod, ugyanígy igaz ez a szabály a babaruhákra is. A fehér darabokat mosd külön a színesektől, hogy ne fogják össze egymást, ha egy-egy élénkebb ruhácska az első pár mosásnál engedné a színét.

 

A nagyon praktikus, patenttal záródó rugdalózókat érdemes legalább pár helyen összekapcsolni, így a mosásnál kevésbé tud megnyúlni az anyag, formatartóbb marad a ruha. 

 

Milyen mosószert és öblítőt használj?

 

Ami a mosószert illeti, tulajdonképpen bármilyen mosószer megfelelő lehet, de léteznek speciálisan a bababőrt kímélő mosószerek is. Ezek antiallergének, kevésbé valószínű, hogy irritálni fogják a kicsi érzékeny bőrét.

 

Ha lehet, mosópor helyett gél állagú tisztítószert használj, ez a könnyebb oldhatósága révén könnyebben öblíthető ki a ruhából, nem maradnak a ruhában mosószer szemcsék.

 

Az öblítő a maradék mosószer maradványait segít eltávolítani a szövetből, és puhábbá is varázsolja a ruhácskákat. Ezekből is a babák számára fejlesztett verziót válaszd, melyek kevesebb illatanyagot tartalmaznak, ezért nem ingerlik tüsszögésre a kisbabádat.

 

A modernebb mosógépeken sok esetben találsz kifejezetten a babaruhák mosásához való programot, ezek jellemzően bővebb vízben öblítenek, mint más programok. Ennek használatával még biztosabb lehetsz benne, hogy nem marad a ruhákban mosószermaradvány. 

Még néhány hasznos tudnivaló

 

A különlegesebb anyagból készült babaruhákat, mint például egy gyönyörű törtfehér tüllruhát, lehetőség szerint kézi mosással tisztítsd, ezzel is kímélve a ruha kényesebb anyagát a felesleges dörzsölődéstől és gyűrődéstől. 

 

A babaruhákat nem kötelező külön mosni a család többi tagjának ruháitól, de ha van rá energiád, akkor erősen javasolt addig, ameddig a kicsi nem kúszik-mászik a lakásban önállóan. Amikor már minden sarokból személyesen távolítja el a legapróbb porcicát is, teljesen felesleges a ruháját elkülönítve mosnod.

 

Amíg azonban a baba szinte alig izzad, nem koszolja össze magát, és bőre nagyon érzékeny, az az ideális, ha a ruháit külön kezeled. Vasalással tovább növelheted a baba körüli higiéniát, hiszen a forróság fertőtlenítő hatással bír. Természetesen ne legyen bűntudatod, ha erre nem marad energiád, hidd el, a babád ruhái vasalás híján is ragyogó tiszták lesznek!


Ha szeretnél többet megtudni róla, mi a Ruhafalva missziója, olvass tovább a csapatunkról!

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket