Blog

Ovis ágyneműhuzat, benti cipő, kényelmes ruha - Ezek kellenek az oviba

2020.01.20 12:53

Az alapfelszerelés: ovis ágyneműhuzat, oviszsák...

 

Mielőtt bármit is megvennél, célszerű elmenned az óvoda által szervezett, első szülői értekezletre, ahol mindent részletesen elmondanak. Ekkor jobban szemügyre veheted, hogy milyen az öltözőszekrény, milyen az ovis ágy, stb. 

 

Az alábbiakra feltétlenül szükség lesz az ovikezdésre:

 

 • Ovis ágyneműhuzat - Rengeteg minta közül lehet választani, érdemes bevonni a gyerkőcöt is a döntésbe. Az alvás sarkalatos pont az oviban, és ha olyan ágyneműben alhat a kicsi, amit ő választott, mindjárt egyszerűbb az egész.

 

 • Oviszsák - Vannak óvodák, ahol ezt biztosítják, de általában nem, így neked kell beszerezned. Ügyes anyukák meg is tudják varrni. Kell hozzá egy vállfa is, ami nem szélesebb az ovis öltözőszekrénynél. A zsákban legyen 2 db póló, 2 db váltónadrág, zokni, kisbugyi vagy alsónadrág, lányoknak hajgumi, hajcsat.

 

 • Benti cipő - Fontos, hogy olyan cipőt vagy szandált válassz, ami jól tartja a gyermek lábát. A papucs vagy a nem jó méretű cipő nem megfelelő. Egyrészt balesetveszélyes, másrészt - mivel egész nap ebben van a kicsi - kényelmetlen is.

 

 • Tisztasági csomag - Legyen benne papírzsebkendő, nedves popsitörlő, egy tekercs papírtörlő, szalvéta, WC papír, fogkefe, fogkrém, fogmosáshoz egy erős műanyag pohár, ragtapasz. Vannak ovik, ahol kisméretű törölközőt is kérnek, amit a szülőknek hetente cserélni kell. 

 

 • Saját fésű

 

 • A gyerkőc kedvenc alvós játéka - Ez elengedhetetlen az alváshoz, nem igaz?

 

Amire még szükség lehet

 

Vannak óvodák, ahol az alapfelszerelésen kívül nincs szükség semmi másra, más helyeken viszont még egy-két dolgot be kell szerezni a kezdéshez. 

 

Ezek lehetnek még fontosak: 

 

 • Tornaórára felszerelés - Tökéletesen megfelel erre a célra egy rövidnadrág és egy póló. Ne feledkezz meg a jó minőségű tornacipőről sem.

 

 • Kreatívkodáshoz egy kiskötény vagy póló - Ez sokat segít, hogy a reggel, tisztán felvett ruha tiszta maradjon.

 

 • Ovis ágyneműhuzathoz lepedő - Ezt általában adják az ovikban, de előfordulhat, hogy neked kell beszerezned. Egyedi méretű lepedőről van szó, ami általában gumikkal illeszkedik az ágyikóra.

 

 • Kis méretű hátizsák - Ebben viheti magával a gyerkőc a sok-sok fontos dolgot minden reggel.


Mire figyelj még?

A kisgyermekek nem mindig tudják felismerni a saját ruháikat, eszközeiket. Nagy segítség tehát a gyermeknek és az óvónéniknek is, ha minden ruhácskában, cipőben és eszközön szerepel a gyermek óvodai jele. Ma már nagyon sokféle megoldás létezik a kivitelezésre, nem kell hímezgetni (hacsak nincs hozzá kedved és kézügyességed). Kaphatók vasalható jelek, ragasztható matricák, felvarrható textiljelek, sőt, még a gyermek nevével és jelével ellátott matricákat is vásárolhatsz. Ám ezeknél még egyszerűbb a sima textilfilc, ami nem jön ki mosás közben a ruhából, tartós. 

Érdemes gyakran átnézned, mi van az oviszsákban, tiszta-e az ovis ágyneműhuzat. Ha valamit kinőtt a gyermeked, akkor cseréld le! Mindig legyen a zsákban a fent felsorolt tartalom, hogy az óvónéni tudjon miből választani, ha szükség van rá. 

Minőségi óvodai felszerelésekért nézz körül webáruházunkban!

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket