Blog

Hogyan válassz gyerekcipőt magas lábfejre?

2019.11.25 11:57

Ha a te gyerkőcödet is szorítják a hagyományos kiképzésű cipők, javasoljuk, hogy minél több gyártó különböző típusú termékeit próbáljátok fel, így rá fogtok lelni arra a néhány márkára, aminek a cipői végre kényelmesek lesznek. Nézzetek körül a cipő kínálatunkban is! 

Mi az oka a magas lábfejnek?

 

A kisgyermekkorban tapasztalható magas lábfej nem feltétlenül jelenti azt, hogy gyermeked egész élete során küzd majd a cipővásárlással. Ahogyan ebben az életkorban minden, a gyerek lábfeje is folyamatosan változik. Sok esetben nem ortopédiai eltérésről van szó, bár mindenképp érdemes szakembernek megmutatni a gyermek lábát, ha bármilyen kétséged támad. 

 

A kicsik alapvetően gyenge talpizomzattal jönnek a világra, és ameddig nem állnak lábra, nem is igen erősödnek ezek az izmok. Ez okozhatja egyrészről azt, ha szélesebb a lábfej, mert a még gyenge izmok nem húzzák a megfelelő tartásba a talpacskát. Másrészről a kisgyerekekre jellemző bájos hurkák a lábakon is jelen vannak, ettől olyan édesen puha a picik lábfeje. 

 

Ahogyan növekszik a gyerkőc, laposabbá válhat a talp boltozata, a sok mozgásnak köszönhetően leolvadnak a zsírpárnák, mellyel együtt megszűnhet a magas rüszt problémája. 

Miben más a magas lábfejre készült gyerekcipő?

 

Az elsődleges szempont minden cipőnél, hogy egész napos kényelmes viseletet biztosítson tulajdonosa számára. Ezért olyan anyagból készült gyerekcipőt keressünk, ami képes bizonyos fokig idomulni a láb formájához. 

 

A valód bőr tipikusan ilyen, a lábfej melegétől felpuhul és valamennyire tágulni is tud, ezért felveszi a lábfej alakját. A textilcipők szintén rugalmasak, anyaguknak köszönhetően könnyebben illeszkednek a lábformához. A műbőr cipőket ebből a szempontból is lehetőség szerint kerüld, mert teljesen rugalmatlanok, nem tudnak alkalmazkodni a viselőjük adottságaihoz.

 

Vedd figyelembe, hogy a keskenyedő fazonok szorítani fogják a lábfejet, ezért ehelyett lekerekített orrú modelleket keress. A cipő orrán, felső részén lévő varrások nyomhatják a magasabb lábfejet, praktikusabb varrás nélküli darabokat választani. 

 

Ha tépőzáras cipőben gondolkodsz, akkor a próba során figyeld meg, elég hosszúak-e a pántok ahhoz, hogy kényelmesen, de biztosan rögzíteni tudd őket, mert csak abban az esetben tartják majd megfelelően a gyerek lábát. 

 

Célszerű lehet olyan cipőt venni, ami fűzős, hiszen ezt tudod leginkább a lábfej formájához igazítani. Bölcsibe, oviba viszont nem túl szerencsés választás, amíg a kicsi önállóan nem tudja bekötni a cipőjét.

 

Léteznek olyan lábbelik, amelyek egészen mélyen széthúzhatók, a nyelv teljesen előrehajtható, ezáltal a lábfej sokkal könnyebben belecsúsztatható a cipőbe. A magasan levarrt típust ezzel szemben nagyon küzdelmes feladni egy magas rüszttel rendelkező gyerkőcre. 

 

A tél közeledtével már a bélelt cipőknek jut a főszerep, ezeket mindig úgy próbálja fel a kicsi, hogy legyen nálatok vastag zokni, amivel majd a mindennapokban is viselni fogja a cipőt. Így hamar látni fogod, hogy a zokni meggyűrődik-e valahol vagy megnyomja-e a gyermek lábát, és elkerülheted, hogy kényelmetlen lábbelit válassz.


Ugye, milyen sok mindenre kell figyelni egy egyszerűnek tűnő cipővásárlásnál? További kérdéseidre örömmel válaszolunk a megadott elérhetőségeink bármelyikén.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket