Blog

A babakelengye felesleges elemei, és amikre valóban szükség van

2022.02.21 09:27

A babakelengye felesleges elemei

A babakelengye szűkebb értelemben a csecsemők öltöztetéséhez, pólyázásához, altatásához szükséges ruhadarabok összessége. Ezeket még a gyerek születése előtt kell beszerezni. Tágabb értelemben azonban ide soroljuk mindazokat a termékeket is, melyek az etetéshez, fürdetéshez, utaztatáshoz, a baba biztonságának megőrzéséhez tartoznak.

Egy babakelengye összeállítása nem kis pénz, és aki teheti, mindenből újat vásárol. De gyakran előfordul, hogy kiderül, sok dolgot hiába vettünk meg. Persze a kicsi megérkezése előtt nem lehet tudni, mi az, ami tényleg kelleni fog.

Mi az, ami kell és mi az, ami nem?

Az interneten egymásnak ellentmondó információkat találunk azzal kapcsolatban, mi fontos az újszülött ellátásához: sterilizáló? Baldachin? Vízhőmérő? 

Nos, egyértelmű, hogy a legfontosabb dolgok a baba ruháztatásához, altatásához, tisztában tartásához és etetéséhez kapcsolódnak. Így mindenképpen szükséges beszerezni kiságyat és cumisüveget, előkét, pelenkát, valamint babaruhát többféle méretben. Ez utóbbi gyerekruha webáruházunkból is kényelmesen, otthonról megrendelhető.

A csecsemőknek való ruhákat elsősorban a Rugdalózó, napozó, body kategóriában gyűjtöttük össze, itt érdemes kezdeni a keresést. Méret és nem szerint is lehet válogatni, de akár a gyártót is ki lehet választani, ha ragaszkodsz valamelyikhez. Vannak új és használt ruháink is, a termékleírásokban pedig mindig feltüntetjük, van-e valami hiba a terméken, például apró szakadás, csík.

Miből, mennyit, mekkorát?

A másik nehezen eldönthető kérdés, milyen ruhadarabból mennyit vásároljunk? Az általános nézet szerint rugdalózóból és bodyból minimum 4-5 darab kell az elején, legyen köztük ujjatlan és hosszú ujjú is. Szerencsére itt, a Ruhafalván bőséges a kínálat ezekből a termékekből, de minden kedden és pénteken új árukat is töltünk fel. 

A méretezéssel kapcsolatban korábbi cikkünkre hívjuk fel figyelmedet: Segítség azoknak, akik nem ismerik ki magukat a babaruhaméretek között. Az 50-56-os ruhácskák mellett érdemes már pár darab 62-es bodyt, rugdalózót is beszerezni, hiszen a csecsemők nagyon gyorsan nőnek.

Még a babavárás idején kell gondoskodni a szép ruháról is: hiszen amikor jönnek az első látogatók vagy készülnek az első művészi fotók, az anyukák örömmel öltöztetik az újszülöttet alkalmi ruhába. Kis szoknyák, nadrágok, ingecskék is kaphatók nálunk, keress méret szerint a Ruházat kategóriában!

Még mit találsz a Ruhafalván a babakelengyéhez?

Az alapvető ruhadarabokon kívül számos egyéb kiegészítő is elérhető a Ruhafalván újszülöttek számára. Ilyen például a sapka: télen melegebb, vastagabb, nyáron vékonyabb fejfedőre lesz szükség. A szetteknél gyakran kesztyűt is találsz a sapka mellett. 

A téli ruhatár fontos kelléke még a kardigán, a kiskabát, az overál: ezekből is tudsz rendelni tőlünk. Célszerű összeírni, mi minden kellhet, és használni a kosárfoglalás lehetőségét. Bizonyos összeg után ingyenes házhoz szállítás is jár!

A babakelengye felesleges elemei helyett azokra koncentrálj, amiknek biztos hasznát veszed: takaró az ágynemű helyett, zokni, harisnya az újszülötteknek való cipő helyett.

Bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal, sokszoros díjnyertes csapatunk tagjai mindenben tudnak neked segíteni.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket