Blog

Segítség azoknak, akik nem ismerik ki magukat a babaruhaméretek között

2022.01.20 18:45

Babaruhaméretek: mit kell nézni?

A babaruha méretének kiválasztása nem is olyan nagy ördöngösség, egy kis figyelmet igényel csupán. Annyit kell alapvetően tudni, hogy az 50-es méret a legkisebb, ez az újszülöttekre való. Utána pedig 6-osával változik a számozás: tehát 56, 62, 68 és így tovább egészen 98-ig. Nálunk is tudsz eszerint keresni: a babaruhákat a Rugdalózó, napozó, body kategóriában találod.

Ezek a titokzatos számok a baba testhosszát jelölik. A kisbabák átlagos hossza születéskor: 45-55 centiméter. Ennek függvénye, hogy mekkora legyen a picur első ruhája. Ha nagyobb súllyal, hosszal születik a baba, mint az átlag, akkor előfordul, hogy rögtön 56-os, netán 62-es méretű kombidressz, rugdalózó kell majd neki. A koraszülött csecsemők számára 44-es méretű babaruha való.

Hónapok és méretek

Ahogy a gyerkőc cseperedik, egyre nagyobb méretű öltözet válik szükségessé. Természetesen a keresztanyák, barátnők nem biztos, hogy tisztában vannak vele, mekkora ruhát vigyenek ajándékul babalátogatóba. Őket segítik a mérettáblázatok, amelyeken feltüntetik, melyik hónapban mekkora ruhát visel a kisgyermek.

Első látogatáskor még feltehetően 50-56-os ruhában fog tetszelegni a baba, ezek körülbelül 3 hónapos korukig jók. Mivel a szülők valószínűleg sok ruhácskával, kiegészítővel várták a picit, érdemesebb nagyobb ruhát vásárolni a babalátogatás alkalmával. A 68-as méretű body, rugdalózó vagy napozó féléves korig használható.

Körülbelül 1 éves korban kezdődhet a 80-as méretű ruhák hordása. Átlagosan ekkor a picik 10-12 kilogrammot nyomnak, már tudnak járni és nagyon édesek. Kislányos anyukák ilyenkor már előszeretettel választanak csinosabb ruhákat számukra: a rugdalózók helyett a kantáros szoknyák, ruhaszettek kapnak szerepet az öltözködésben.

Babaruhaméretek és egyéb tudnivalók

Nálunk is kaphatók szebbnél szebb ruhácskák kislányok számára, használtak és újak is. Ötletek merítéséhez olvasd el korábbi cikkünket: Cuki gyerekruhák lányoknak.

Egyébként is érdemes figyelemmel kísérni bejegyzéseinket, hiszen babaruha témában számtalan írás található a Ruhafalván. Ezekből megtudhatod például, hogyan érdemes mosni, fehéríteni a kisbabák ruháját, vagy hogy különböző alkalmakra hogyan válassz öltözéket a kicsinek.

Télen nem szabad elfeledkezni a ruha kiegészítőkről sem: sapkák, sálak kesztyűk is kaphatók nálunk babák számára is. Ezek méretét mindig feltüntetjük a terméklapokon, és azt is megadjuk, körülbelül hány hónapos gyermekre valók. 

Téli ruházat kiválasztásához válassz a ruhatípusok közül: kabát, overál, pulóver és kardigán is található kínálatunkban.

 

Babaruha vásárlása a Ruhafalván

Többféleképpen is kiválaszthatod nálunk a bébire való ruhát. A Ruhafalva főoldalán a Ruházat menüpont megjelölése után méret, nem, minőség és típus szerint is indíthatod a keresést. Ne feledd: a babaruha méretek 50-től kezdődnek és 98-ig tartanak. A 104-es méretűek már óvodásokra valók.

A Tudnivalók elérhetők főoldalunkról: itt gyűjtöttük össze a legfontosabb információkat azoknak, akik először járnak nálunk. A méretezésről is itt olvashatsz bővebben. Jó, ha tudod: a Ruhafalva minden terméket egyesével lemér! Ezért is érdemes minket választani babaruha vásárlásakor is.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket