Blog

Középpontban a fiú pulcsik

2021.11.24 08:10

Honnan származik a pulóver?

A pulóver angol eredetű szó, a pull over kifejezésből ered, ami annyit jelent: áthúzni. Ezt a ruhadarabot ugyanis a fejünkön áthúzva kell felvennünk. Jellemzően meleg, a törzset és a karokat védő felsőruházatról van szó, és eredetileg csak a belebújós, kötött változatot hívták pulóvernek.

Manapság már a cipzáros, gombos kardigánt és a melegítőfelsőket is nevezhetjük pulcsinak, a lényegen nem változtat. A fő jellemzője e ruhadaraboknak, hogy önmagukban nem hordjuk őket, mindig valami felett viseljük. A fiú pulcsik alá is minimum egy trikót szoktunk adni, de gyakran póló vagy hosszú ujjú felső van alattuk, esetleg mindkettő. Céljuk, hogy melegen tartsanak: a hátunkat, derekunkat és a karunkat is védik.

Itt, a Ruhafalván is folyamatosan elérhetők ezek a népszerű ruhafélék, a Pulóverek és kardigánok menüpontban tudsz keresni divatos fiú pulcsikat.

A fiú pulcsik és a kardigán: mikor melyiket használjuk?

A pulóver és a kardigán is a XX. században lett népszerű, mindkettő Angliából ered. A második világháború után kezdték el tömegesen használni őket az emberek, a pulóvert Katharine Hepburn színésznő tette divattá. 

Azóta is nagyon kelendő ez a ruhadarab: ma már többféle változatban kaphatók fiú pulcsik és lány pulcsik egyaránt. Vannak V-nyakú és kerek nyakú fazonok, a derékrészen és az ujjak végén általában rugalmas szegély van.

Egy korábbi cikkünkben már írtunk a fiú kardigánok előnyeiről, most a fiú pulcsik praktikus használatát mutatjuk be. Bár mindkettő meleg ruhadarab, valamiért más-más esetekben vesszük elő őket a szekrényből.

Alkalmi ruhaként inkább kardigánt adunk a gyerekre, bár a kötött fiú pulcsi is jó, ha inget vesz alá a kisfiúnk. Ilyenkor az ing gallérja megpihenhet a pulcsi nyakkivágásánál.

Milyen legyen a fiú pulcsi: kötött vagy pamut?

Hétköznapi használatra valók a pamut és polár pulóverek, melegítőfelsők. Az óvodában, iskolában nyugodtan hordhat a gyerkőc pamut pulcsit. Azt azért érdemes megtanítani nekik, hogy ha melegük van, vegyék le. Nem véletlen, hogy a pulcsi alatt mindig van másik ruhadarab.

A kötött pulóverek esetében mindenképp szót kell ejtenünk a csíkos és kockás fiú pulcsikról. Ez az a ruhadarab, ami sosem fog kimenni a divatból, így ha ilyet választunk, nem foghatunk mellé. A kötött pulcsik alatt ing vagy hosszú ujjú felső legyen, különben szúrósnak érezheti a gyerek. Leginkább a farmer illik hozzá, a melegítőhöz a pamut pulcsi passzol.

Mi a helyzet a kapucnis pulóverekkel?

Manapság nagy divat a kapucnis pulóver, ez lehet cipzáros és belebújós is. Menő, ha valamilyen minta is van a fiú pulcsin: például egy kedvelt mesefigura, szuperhős, egy aranyos kis állatka vagy dizájnos felirat. A mindennapokban praktikus, ha zsebe is van, ebbe el lehet tenni pár apróságot. 

Nálunk többféle ilyen pulóvert találsz, minden kedden és pénteken frissül a kínálat, és most már érkeznek a karácsonyi, télapós pulcsik is!

Nézz szét a Ruhafalva gyerekruhái között! Bölcsis, ovis és iskolás korosztályra egyaránt találsz nálunk kötött, pamut és polár fiú pulcsikat. A méretezésről való tudnivalókat elolvashatod honlapunk kezdőoldalán. Itt minden fontos információt megtalálsz, ha először jársz nálunk. Ha pedig régi vásárlónk vagy, már úgyis tudod, mennyi hasznos szolgáltatása van díjnyertes webáruházunknak.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket