Blog

Miért kell puhatalpú cipő a babáknak?

2022.07.25 09:17

A kicsik lába

Ma már minden szakértő egyetért abban, hogy a járás megtanulásához a legjobb, ha a baba mezítláb van. A kicsik lábizmai ugyanis még nem elég erősek, így stimulálni kell őket, ehhez pedig az kell, hogy talpuk teljes egészében érintkezzen a talajjal.

A gyerekek talpát ebben a korban vastag zsírpárna borítja, lábfejük is széles, igazi kis husis lábuk van tehát. A járás kezdeti szakaszában a sarok még gyakran befelé fordul, de ez nem gond. A rendszeres ellenőrzés során úgyis fény derül arra, ha korrigálás szükséges, ekkor az orvos supinált cipőt fog javasolni. Ám ezek nem puhatalpúak, s csak akkor kezdik használni a babák, ha már stabilan járnak.

A puhatalpú cipőkre 6-8 hónapos kortól van szükség körülbelül 18 hónapos korig. Legfőbb céljuk a kicsi lábak védelme: a hideg vagy meleg felület, a sérülést okozó tárgyak ellen óvnak. A hajlékony, puha talpnak köszönhetően a gyerkőcök talpa, lábfeje szabadon mozoghat ezekben a cipőkben, mintha valóban mezítláb lennének.

A puhatalpú cipő jellemzői

Bár sok gyerekcipőnek van hajlékony talpa, a puhatalpú cipő kifejezést a gyerek első cipőire vonatkoztatjuk. Itt, a Ruhafalván külön kategóriában találod meg őket: a Cipő típusokon belül keresd!

Valójában - mivel még nem tudnak állni, járni - a kicsiknek nincs is szükségük lábbelire, de vannak olyan helyzetek, amikor mégis jó szolgálatot tesznek ezek a cipellők. Nem mellesleg nagyon mutatósak is, így nem is csoda, hogy sok anyuka elcsábul, ha meglát egy szép, díszes tutyit.

A kocsicipők, zoknicipők anyaga bőr, illetve pamut, a talpuk pedig általában csúszásgátló gumi, bőr, műbőr. A hajlékonyság alapkövetelmény!

A babacipők esetében fontos, hogy a lábujjak ki tudjanak nyújtózni, a lábfej ne legyen leszorítva, érezzék úgy a kicsik, mintha nem is lenne rajtuk lábbeli. Ezért készítik ezeknek a cipőknek a felsőrészét természetes, jó légáteresztő képességű anyagokból. 

Cipőfűzőről még szó sincs, a legtöbb esetben belebújós típusról beszélünk. 

Mikor milyen babacipőre van szükség?

A legkisebbek számára az úgynevezett kocsicipő való. Ahogy a nevében is benne van, ezeket a babakocsiban ülve hordhatják. Céljuk, hogy melegen tartsák a lábikókat. Rendkívül szépek, általában bájos mintákkal vannak díszítve. 

A zoknicipők elsősorban benti használatra valók. Ha a baba már kúszik-mászik, akkor érdemes ráadni egy ilyen darabot, mivel ezek a puhatalpú cipők jól védik a lábujjakat, hiszen az orr-részüknél meg vannak erősítve. Itt is elsősorban a felfázástól való védelem a fő cél.

Később, ha már valóban képes a pici járni, nem csak egy-két lépést képes megtenni, akkor jön el a puhatalpú cipők valódi ideje - főleg a kinti játék során! Fontos lesz a cipő anyaga, a talp hajlékonysága és a csúszásgátlás is. Természetesen a megfelelő méret kiválasztására kell leginkább ügyelni, a szín és a márka itt csak másodlagos.

A cipővásárlás megkönnyítése érdekében a terméklapokon a belső talphosszt is feltüntettük, így biztosan a legmegfelelőbb tutyit sikerül majd megrendelned a babád számára.

Egyéb tudnivalók a puhatalpú cipő rendeléséhez

Válassz babacipőink közül, amikor gyermeked első cipőjét keresed! Nálunk kocsicipő, zoknicipő, bőrtalpú zokni is kapható. Ezek mindegyike rendkívül kényelmes, a baba valóban úgy fogja érezni, hogy mezítláb van. 

Nézz szét kínálatunkban, figyeld akcióinkat! A cipővásárlás során is élhetsz a kosárfoglalás lehetőségével!

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket