Blog

A farmerdzseki örök divat

2022.03.17 12:09

A farmer eredete

A farmer elterjedésénél nagyobb siker talán nem is volt a divattörténelemben. Ma már klasszikus alapanyagnak számít ez az eredetileg amerikai gazdák számára készített ruhadarab.

Az 1800-as évek végén egy szabómester Levi Strauss méteráru-kereskedőtől vásárolt vitorlavászon anyagból varrta meg az első, szegecselt zsebes nadrágot, mely a mai farmer ősének tekinthető.

Hamarosan világhódító körútjára indult ez a ruhaféle, s nem kellett sok időt várni, hogy más, farmer anyagú kiegészítők, ruhák is megjelenjenek a piacon: ingek, mellények, dzsekik, cipők, táskák.

A farmeröltözet az 1950-es években lett népszerű, főleg Elvis Presley és Marlon Brando hatására. A farmerszerelés a hippik ikonikus ruhájává is vált, egy ideig a lázadás jelképe volt. 

Az 1970-es évektől kezdve lett hétköznapi viselet, mind a férfiak, mind a nők előszeretettel hordták ezt a sportos öltözéket. Lassan az alapruhatár kelléke lett, és ma már számos fajtája létezik. A farmerdzseki sem hiányozhat az átmeneti kabátok közül.

farmerdzseki kislányoknak

Mitől népszerű a farmerdzseki?

A farmeranyagból készült ruhák elsősorban a tartósságuk miatt népszerűek. Rendkívül kopásállóak, egy-egy farmernadrágot hosszú ideig lehet hordani, hát még egy farmerdzsekit! 

Az eredeti Levi Strauss nadrágok még barna színűek voltak, ám a kék színű ruhák iránt nagyobb volt a kereslet, így ezt kezdték el gyártani.

Bár a kék alapjában véve fiús színnek számít, mégis annyi más színhez passzol, hogy egyszerűbbé vált így az öltözködés, és nők is hordani kezdték. S bár eredetileg földművesek számára varrták, ma már teljesen természetes, hogy akár óvodás kislányok is viselnek farmert. A Tippek a kislány nadrág kiválasztásához című cikkünkben is leírtuk, hogy ez a ruhadarab mennyire közkedvelt már ebben a korban is.

Hol lehet viselni a farmerkabátot?

A farmerdzseki kinézeténél fogva alapdarab, szinte bárhol, bármikor viselhető, akár alkalmi ruhához is felvehető. Kislányok és kisfiúk számára is jól kihasználható tulajdonságokkal rendelkezik, jól kombinálható más ruhadarabokkal, a szoknyákhoz is illik.

Anyaga miatt elsősorban az átmeneti ruhatárban kap helyet, de nyáron is sokszor előkerül. Mikor hűvösebbek még a reggelek, érdemes farmerdzsekiben útnak indítani a csemetéket. Hazafelé a nagyobbak akár a karjukban is hozhatják vagy a derekukra is köthetik, mivel súlya nem nehéz.

A farmerdzseki céljában hasonló a pulcsikhoz, kardigánokhoz. Mégis kabát, zsebe is van: nálunk is a Kabát, overál kategóriában találsz farmerdzsekiket többféle színben, stílusban. Többségük használt ruha, hiszen ahogy mondtuk, rendkívül tartósak.

Farmerdzseki a Ruhafalván

A dzsekik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy derékig érnek és gombosak. Gallérosak, de van kapucnis dzseki is a kínálatunkban. A menőbb lánydzsekiken gyakran valamilyen varrott mintát is találunk. Felső zsebük elsősorban dísz, az oldalsó zsebekbe azonban több minden elrejthető.

A Ruhafalván így találod meg őket legkönnyebben: írd be a főoldal keresőjébe a farmerdzseki kifejezést, majd szűkítsd a találatokat nem szerint! Kisfiúk számára a sötétebb színű farmerdzsekit javasoljuk, a kislányoknak a világosabb kék áll jól. De mivel árukészletünk folyamatosan cserélődik és bővül, találhatsz akár rózsaszín, zöld, lila és szürke színben is farmerdzsekit. 

Érdemes tehát minél gyakrabban szétnézni nálunk! Iratkozz fel hírlevelünkre is, hogy ne maradj le a ruhafeltöltések időpontjáról!

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket