Blog

A tél sztárja: a mamusz

2022.01.20 18:41

Miért olyan divatos a mamusz?

A mamusz egy igen közkedvelt lábbeli a kisgyermekek körében, de sok felnőttnek is van otthon ilyen házi cipője. Ennek az lehet az egyik oka, hogy a mamusz valójában egy puha papucs, ami nagyon jól melegíti a lábat a hideg időben.

Mamuszban lenni jó: ez egyfajta életérzés, együtt jár a lelki békével. Mégpedig azért, mert ez egy olyan benti cipő, amiben az ágyra is felmehet a gyerkőc, a paplanon ugrálva is viselheti, nem fogjuk érte leszidni.

A mamuszokat elsősorban az óvodások hordják szívesen, de még a kisiskolások körében is népszerű. Főleg lányoknak való házi papucsok ezek, cuki kis mintákkal ellátva. Nálunk, a Ruhafalván többféle méretben is találsz mamuszt a Cipők kategóriában, mindegyik nagyon tetszetős kivitelű.

 

Papucs vagy mamusz?

Mindkét lábbelinek van létjogosultsága a gyerekeknél, de nem mindegy, mikor, melyiket használjuk. Mit lehet róluk tudni?

A mamuszt is valószínűleg a törökök hozták be hazánkba a hódoltság idején, akárcsak a papucsot. Legalábbis mindkettő török eredetű szó, és az alapvető funkciójuk is megegyezik: védik a lábat a hideg kőtől.

De míg a papucs általában valamilyen műanyagból készül, a mamuszok anyaga textil. Igaz, vannak prémes papucsok is, de ezek abban különböznek a mamusztól, hogy nem belebújósak. 

A mamusz kicsit a csizmához is hasonlít: fel kell húzni a lábra, nem fog leesni szaladgálás közben sem.

A mamuszok nagyon jól melegítik a lábat, így elsősorban olyan helyen használjuk őket, ahol nincs padlófűtés, hideg a járólap. 

A fürdéshez inkább papucs való, de fürdés utáni játszadozáshoz, mesenézéshez vagy olvasáshoz nyugodtan felvehet egy édes kis mamuszt is a lányka egy polár köntössel.

 

Benti cipő oviba: mamuszt ne!

Ha ilyen jó viselet a mamusz, akkor miért nem javasoljuk oviba, bölcsibe? A benti cipők kiválasztásáról szóló írásunkban kifejtettük, milyen egy jó váltócipő: jól tartja a bokát, légáteresztő anyagból készül, amibe nem izzad bele a láb.

A mamusz sajnos nem ilyen. Sem anyagánál, sem szabásánál fogva nem alkalmas arra, hogy a gyermekünk egész nap ebben legyen az intézményben. A mamuszokat otthoni használatra tervezték, már csak kinézetük miatt is. 

Igaz, a lányok odáig vannak érte, hiszen prémes, puha és mindig van rajta valamilyen minta. Legtöbbször az orr formáz valamilyen kis állatkát: nyuszit, egeret, unikornist, cicát.

A hímzéssel, rátéttel díszített, extra puha, polár mamuszok gumitalppal rendelkeznek, így nem csúsznak el benne a kicsik sem, biztonságosak, de ettől még nem tartják meg jól a lábat, szaladgáláshoz nem ideálisak. Akkor adjuk rá a gyermekünkre, ha pihen vagy a földön ülve játszik sokáig, így elkerülhető a felfázás.

 

Mamusz vásárlása a Ruhafalván

Mint tudjátok, gyerekruha webáruházunkban cipőket is találtok kinti-benti játékokhoz egyaránt. A házi cipők között a papucsok mellett mamuszokat is árulunk. Ezek főleg kislányok számára lettek tervezve színük és kinézetük miatt, de azért fiúknak való mamusz is található kínálatunkban.

Fontos, hogy bár a mamusz hajlékony talpú, kényelmes viselet, itt is a babának megfelelő méretet kell kiválasztani. Ehhez a gyermek belső talphosszát kell megmérnetek: segítségképpen olvassátok el a méretezésről szóló tudnivalókat áruházunk nyitólapján!

A készletünk folyamatosan változik, minden kedden és pénteken töltünk fel új termékeket. Ha nem akarsz lemaradni az akciókról, fontos információkról, újdonságainkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket