Blog

Gyerekcipő ABC - segítség a gyerekcipő kiválasztásához

2021.04.16 11:38

Így válassz gyerekcipőt

 

A gyerekek lába szakaszosan, gyorsan nő, emiatt különösen fontos, hogy jól szabott lábbeliket viseljenek. Az izomzat rendszeres lábtorna és a szabadban, egyenetlen talajon való mezítlábas járás nélkül nehezebben fejlődik, de ugyancsak fontos tényező, hogy mindig a koruknak megfelelő lábbelit viseljenek, mely alkalmazkodik a láb egyéni formájához és képes az esetleges eltérések korrekciójára is. 

 

Az igazán jó gyerekcipő talpa rugalmas és követi a láb mozgását. Anyaga légáteresztő bőr, sarka és pereme pedig stabilan tartja a lábat és a bokát. Na de melyik cipő minősül ilyennek?

 

A Ruhafalva webáruház kiemelt figyelmet fordít a jó minőségű gyerekcipő-választék kialakítására. Nálunk kizárólag olyan cipőket találtok, amik nem csak jól néznek ki, hanem a fejlődésben lévő lábak egészséges növekedését is segítik. Széles választékunkban méret, típus, mesefigura és márka szerint is kereshetsz.

 

Gyerekcipő ABC - lábbeli az első lépésektől

 

A gyerekek lába az első két életév során fejlődik a legtöbbet a talpra állás és járás elkezdésekor, így logikus, hogy ekkor tehetünk a legtöbbet a későbbi diszfunkciók elkerülése érdekében. A legkisebbeknek a puhatalpú kocsicipő vagy benti mamusz után, amit a kúszás, mászás során is rájuk adhatunk, az első lépésektől kezdve kerekített orrú bőr babacipő ajánlott. A természetes bőr felveszi a lábfej egyedi alakját és átengedi a felesleges nedvességet, ezért ez a leginkább ajánlott cipőalapanyag. Legalább annak a cipőnek kellene valódi bőrből készülnie, amiben a leghosszabb időt tölti gyermekünk a bölcsiben, oviban. A légáteresztő textil is elfogadható, a műbőr cipők használatát viszont kerüljük.

 

Ha a járással kapcsolatban bármilyen eltérést észlelünk, például ferdén kopik a cipő sarka, ne szégyelljünk szakorvoshoz fordulni. A szakavatott szem számára egy pár perces fájdalommentes megfigyelés is sokat mondó. Ha szükséges, az orvos korrekciós lehetőségként gyógycipőt vagy döntött sarokrészt, azaz szupinált cipő használatát javasolja, de természetesen a rendszeresen végzett lábtorna fejlesztő hatása sem elhanyagolható. 

 

Cipőmárkáink

 

Kínálatunkban népszerű márkák modelljei közül válogathattok. Ha szupinált cipő ajánlott, a Ponte20 cipők közül érdemes válogatni. A belső oldali emelés segít korrigálni a leggyakoribb elváltozásokat. A mindössze 5 mm szupinálás szinte észrevehetetlen, a járás közbeni gördülést pedig a talpon lévő bemetszések segítik.

 

Ha nincs lényeges eltérés a lábtartásban, akkor is a szakorvosok iránymutatása alapján készült szandált vagy cipőt érdemes választani, hogy továbbra is megelőzzük a deformitásokat. Áruházunkból minőségi, új darabokat választhatsz.

 

A népszerű, szabadalmaztatott légáteresztő technológiájáról ismert olasz Geox vagy a lengyel RenBut cipők is tökéletesek a járás egészsége szempontjából. A D.D.Step cipői pedig első osztályú marhabőr felhasználásával készülő mesterművek.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket