Blog

Kötött gyerekruhák mindig és mindenhol

2020.07.22 11:51

Szabtak-varrtak, ha híztak, toldottak

 

Régebben - az internet megjelenése előtt - elterjedt hobbi volt a kötés, horgolás, szabás-varrás. A csekély választék vette rá a kézügyességgel rendelkezőket, hogy a konfekció meglévő darabjait átalakítsák. Mindenki vette az újságosnál az akkor megjelenő Burda újságot, cserélte a szabásmintákat, újabb kötésmintát kísérletezett ki, hiszen feltűnő eredménnyel járt, és jobb híján a kötelező házimunka mellett nemigen volt mivel mással elütni a szabadidőt. 

 

A generációváltással a kötés-horgolás a nagymamák televízió közbeni ujjgyakorlatává vált. Ki ne látta volna a nagyit a kedvenc sorozata közben pulóvert gyártani a papinak, unokának vagy magának. Szerették is hordani a saját alkotásaikat, büszkék is voltak rá, meg nem is igen volt más. Mert a géppel kötött ruhagyári darabok unalmasak, kellemetlen anyagúak voltak, kellett valami más. Önellátóak voltak.

 

Idővel ez a generáció kikopik, és az utána következőkben már nem ennyire egyértelmű, hogy magunknak elő lehet állítani a ruházatot is. Most is vannak hatalmas kézügyességgel megáldott anyukák, akik már a babakelengye összeállításakor megtervezik, milyen kabátkát vagy sapkát készítenek a kisbabának, vagy milyen ágyneműt, rácsvédőt varrnak a kiságyba. De választhatunk gépi kötéssel készült babaruhák vagy a mindennapos viselésre alkalmas apró szemmel hurkolt nadrágok, kardigánok, pulcsik közül is. Mind csodaszép, egységes kinézetű és jó alaktartó, talán ez különbözteti meg legjobban a kézzel készült termékektől. Kivéve, ha valaki profi ebben, mint az, aki még luxus webáruházat is kiépített egyedi kötött ruhái köré.

 

Kötött gyerekruhák nagy választékban

 

Manapság mindenki vásárol, és a ruhagyárak változatos anyagokból, kötésmóddal és színekkel dolgoznak. Ennek köszönhetően a kötött ruhák nem csak megőrizték helyüket a gyerekruhák körében, de soha nem látott változatosságot hoznak a kínálatba. Mert nem csak a meleg pulóverből ismert vastag fonal, hanem a középvastag szálból hurkolt, kellemes tapintású ruhaanyag is lehet számtalan felsőruházat alapanyaga. 

 

Természetesen manapság is vannak tanfolyamok az érdeklődők számára, megjelennek könyvek, újságok kötött és horgolt modellek kötéstechnika-magyarázatával, kezdők és haladók is érdekes anyagokat tölthetnek le a netről. És valóban csodaszép műalkotások kerülnek ki a készítő kezei közül, ezek ára azonban elég borsos. Ha valaki kedvet kapna ahhoz, hogy gyerekeinek vagy akár saját magának csodaszép holmikat készítsen, csodás színű fonalakat kaphat hozzá. Már csak kézügyesség szükséges, és készülhetnek az egyedi csodák.


Aki persze úgy érzi, nincs ereje ezzel bíbelődni, sőt a kötés nem hogy nyugtatná, hanem egyenesen idegesítené, választhat kínálatunkból, és a ”handmade” termékeket megtarthatja alkalmi választásnak.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket