Blog

Milyen ruhára van szükségük az újszülötteknek?

2020.11.20 09:31

Mekkora újszülött ruhát vegyél?

A terhesgondozás során használatos ultrahangképek manapság sokat segítenek a ruhavásárlási problémák megoldásában. Az ott megjósolt méret irányadó lehet. Hacsak a baba nem koraszülött, átlagosan 3-3,5 kg súllyal és 50 cm hosszal születik. Persze vannak ennél jóval kisebb és nagyobb újszülöttek is. Emiatt nehéz eltalálni a szükséges méretet. A sapkák és kiegészítők vásárlása még nehezebb.

Az újszülött ruházat kiválasztásánál mindig a baba méreteit tekintsük kiindulási alapnak. A babaruhák számozása gyártótól függően általában a gyermek testmagasságán alapul, egyes külföldi gyártók termékein viszont az életkor is jelölésre kerül. A magyar, testhosszra építő számozással ellátott babaruhák közül egy normál időre született újszülöttnek az 50-es méretű ruhát érdemes beszerezni. 

A számozás a ruhákon hat centiméterenként növekszik, a következő méret tehát az 56-os lesz, egészen 176-ig, ami után már felnőtt méretezés jön. Mindig érdemes pár nagyobb méretűt is beszerezni, hamarabb belenőnek, mint gondoljuk. Átmenetileg legfeljebb felhajtjuk a hosszát, viszont nem maradunk csereruhadarab nélkül.

Milyen darabokkal jársz jól?

Az újszülöttek számára a test vonalát követő, teljes törzset takaró body vagy rugdalózó az ideális viselet, mert fekvés közben sem csúszik fel és körben melegít. Ezeket úgy tervezték, hogy kifejezetten könnyű legyen feladni. A rajtuk lévő patentok segítségével a levétel is pofonegyszerű, ráadásul az alsó rész anélkül is szabaddá tehető, hogy a karokat és a mellkast is le kellene csupaszítani. A nadrágot, pólót és kardigánt ezekre adjuk, hogy a derékrész védve legyen. Anyagválasztás tekintetében természetesen a valódi pamut a nyerő, mert remekül szellőzik és természetes, valamint jól bírja a mosást. Kiegészítőként harisnyák, fejfedők, zoknik jöhetnek még szóba, mint alapdarabok.

A ruhák mennyiségét tekintve ne essünk túlzásokba. Otthonra úgyis olyan bodykat vagy napozókat fogunk választani, amik elsősorban kényelmesek, praktikusak és csak másodsorban divatosak. Hagyjuk meg a vásárolgatást későbbre, amikor már elindul a kicsi, és keresi a gyerektársaságot, akkor úgyis többet fogunk közösségbe menni vele.

A Ruhafalva nagynevű márkák termékeit kínálja

Minőségi gyermekruhákkal foglalkozó webáruházunk vagány legények és cuki kislányok számára állatos mintával ellátott babaruhákat ajánl. Az újszülöttek ruhatárában még nem annyira hangsúlyos az oviskorban megjelenő mesemánia, a csecsemők ruházatára legfeljebb vicces feliratokat tesznek. Hiszünk abban, hogy minőségi új és használt ruházati termékeinket a pontos méretezés is segít eladni. Minden termékünket lemérjük és a terméklapon feltüntetjük a centiben mért adatokat, hogy mindig olyan terméket vásárolhass, amire szükség van.

Áruházunkban a téli és nyári alapruhatár is beszerezhető. Emellé vadonatúj lábbeliket is találtok áruházunk folyamatosan frissített kínálatában.

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket