Blog

Alkalmi ruha kamaszoknak: mi igen és mi nem?

2022.05.24 21:02

A kamaszkor sajátosságai

A kamaszkor az egyik legnehezebb időszak, mind a szülőknek, mind a gyerekeknek. 12-14 éves korban jön el az ideje az igazi önállóságnak, ekkortól kezdve érezzük azt, hogy a gyermekünk nem hallgat ránk, megy a saját feje után, egyedül akar dönteni mindenben, nem igényli az irányítást.

Valójában a kamaszkor átmenet a gyerekkor és a felnőttkor között, ezért nem csoda, ha sok fiatal nem találja a helyét. A legtöbbjük lázad, szembefordul a szülői tekintéllyel, s ezt gyakran az öltözködésükkel fejezik ki.

Nehéz számukra olyan ruházatot találni, mely egyéniségüket is megjeleníti, jól is áll, egyedi, de mégsem polgárpukkasztó.

A hétköznapi menő tinédzser ruhákról már írtunk, most vizsgáljuk meg, milyen az alkalmi ruha kamaszoknak!

Mi az, ami nem jó?

A 3-10 éves korosztálynak még könnyű alkalmi ruhát választani, hiszen egyszerű a dolgunk. Az óvodai, iskolai ünnepségekre a hagyományos fekete szoknya, sötét nadrág és a fehér ing kiváló választás, praktikus is. Egy-egy családi rendezvényre, lakodalomba, keresztelőre pedig csinosan felöltöztethetjük a lurkókat. 

Díjnyertes webáruházunkban az Alkalmi ruha kategóriában érdemes nézelődni ez ügyben: itt mindenféle csillogós, tüllös, csipkés, flitteres szoknya, ruha található a kislányok számára, a fiúknak pedig menő ingek, zakók, vászonnadrágok.

Ám a kamasz gyerekek esetében ötletesebbeknek kell lennünk: számukra a fekete-fehér öltözet már visszataszító, unalmas, és túl szabályosnak hat. A tinik kedvelik az extravagánsabb dolgokat, a fekete szoknyához szívesebben társítanak egy rikító színű, mintás felsőt inkább.

A farmer, azon belül is a szakadt farmer a mindenük, de ha lehet, ezt a viseletet kerüljék az ünnepségeken, eseményeken, nem túl illő így megjelenni jeles alkalmakon.

Ugyanez a helyzet a bakancsokkal: bár szinte le sem vetnék a lábukról, az alkalmi ruhákhoz válasszunk nekik szandált, ünneplős cipőt!

Alkalmi ruha kamaszoknak: ideális megoldások

A tizenéveseket azért nehéz öltöztetni, mert már nem gyerekek, de még nem is felnőttek. Méretben is nehéz rájuk ruhát találni, pláne olyat, amit szívesen fel is vesznek. 

A kamaszokat már nem csábítják a mesehősös ruhák, a verdás vagy unikornisos pólók a hétköznapokon sem. A legtöbb tini ki akar tűnni, nem szereti a tucatárut. Ami fontos a számukra, hogy márkás termékeket viseljenek, ettől érzik magukat különbnek. Éppen ezért jó megoldás lehet, ha használt ruha webshopból szerezzük be nekik az öltözetet: a Ruhafalván divatos, trendi ruhák és kiegészítők is kaphatók, neves márkák jó minőségű darabjai között tudtok válogatni! 

Az alkalmi ruhák között is biztosan lesz olyan, ami megtetszik a gyerekeknek: találsz nálunk lányoknak szűk szoknyákat, lenge ruhákat, ízléses felsőket, a fiúknak inget és zakót. A Cipő kategóriában a hozzájuk illő lábbelit is ki tudod választani.

Miért a Ruhafalva?

Mivel a kamaszok is nagyon gyorsan nőnek, a kiválasztott ruhát is csak egy-két alkalommal fogják tudni hordani. Így még egy érvünk van arra, hogy minket válassz! A Ruhafalva használt ruha webáruházunk folyamatosan bővülő kínálatából kedvező áron tudod beszerezni az ünneplős ruhát!

Akár hűségpontért is tudsz vásárolni, és élhetsz a kosárfoglalás lehetőségével is. Nálunk tudsz keresni márkák, méret és ruhatípus szerint is! Így már tényleg egyszerű dolog lesz megtalálni kamasz gyermeked számára a legmegfelelőbb alkalmi ruhát!

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket