Blog

Benti cipők oviba, bölcsibe: mire figyeljünk?

2021.08.17 12:38

Legyen kényelmes

Az első szempont, hogy a benti cipő kényelmes legyen, hiszen az idő nagy részét ebben tölti majd a gyermekünk, s valószínűleg sokkal hosszabb ideig lesz a lábán, mint a kinti cipő. A benti cipőben fog a gyerkőc játszani, futkározni a csoportszobában, végezni a napi teendőit.

Fontos, hogy a méretének megfelelőt válasszuk ki, olyat, ami nem szorítja. A méretválasztáshoz tudnunk kell, mekkora az úgy nevezett belső talphossz. Ezt úgy mérhetjük meg legkönnyebben, ha egy A/4-es papírlapon körberajzoljuk a csemeténk lábát zokniban, majd a végén hozzáadunk 0,3-0,5 centimétert. Szerencsére itt, a Ruhafalván mi is feltüntetjük a termékeknél a cipőméret mellett a belső talphossz méretét is. Különleges mérési módszerünkről a Tudnivalóknál a méretezés címszó alatt olvashatsz bővebben.

Jól szellőzzön

A másik szempont a szellőzés: ne izzadjon bele a benti cipőbe a kisovis, bölcsis lába. Általában az intézményekben elég meleg van, télen is jól fűtenek, ráadásul a gyerkőcök egész nap szaladgálnak, mozognak, így biztosan izzad a lábuk is. Éppen ezért felesleges bélelt cipőt vásárolnunk: a legjobbak a célra a csatos vagy tépőzáras félcipők, amelyek felül nem zártak. Az anyaguk lehet bőr vagy vászon, ezek a legjobbak. A csoportszobába elég a vászoncipő, hiszen nem kell, hogy vízálló legyen. 

Arra viszont figyeljünk, hogy az orra zárt legyen, azaz ne szandált válasszunk! Kúszás-mászás, a pajtásokkal való játék közben megsérülhetnek a lábujjak, inkább védjük őket! 

Rugalmas legyen a talpa

A kisgyerekeknek szinte az egész napjuk egy tornaóra: ugrálnak, futkároznak fáradhatatlanul. A benti cipő kiválasztásánál tehát elengedhetetlen szempont, hogy a cipő talpa rugalmas legyen és ne csússzon. Erre a gyártók is odafigyelnek, így eleve gumitalpú cipőket készítenek gyermekek számára. A tisztításuk is egyszerű: egy nedves kendővel elég őket áttörölni, mivel nem kinti cipőkről van szó, elvileg nem lesznek koszosak.

A webshopunkban is kapható RENBUT benti cipők megfelelnek ezeknek a kívánalmaknak. Hajlékony talpú, kényelmes vászoncipők, félcipők, szandálok közül választhattok szín, minta és méret alapján. Fiúknak sötétebb színű, sportosabb témájút javaslunk, lányoknak rózsaszín, csíkos, pöttyös, virágmintás változatok is rendelkezésre állnak.

 

Benti cipők oviba, bölcsibe: még mire figyeljünk?

Ha a fentebb felsoroltakat figyelembe vettük, már csak arra kell ügyelnünk, hogy könnyen felvehető cipőt válasszunk. Télen a kabát, sapka, sál felvétele mellett még kevesebb idő lesz a cipővel is bajlódni. Ezért a kisebbeknek még mindenképp tépőzáras vagy csatos benti cipőt vigyünk be az intézménybe! A fűzős cipőknek is megvan azonban a helye: ezt már nagycsoportosoknak javasoljuk, mivel nekik már jobb a kézügyességük. Inkább kinti cipőként használjuk a megkötős cipőket, hiszen bent a szobában könnyen eleshetnek a gyerkőcök, ha lóg a cipőfűző.

Tornaórákon azonban a fűzős cipők a legjobbak: jól tartják a bokát, és nem nyílnak szét véletlenül sem, szemben a tépőzárasokkal. További ötletekért olvasd el korábbi írásunkat a témával kapcsolatban! 

Kényelmes, jó minőségű, puha talpú benti cipőt oviba, bölcsibe online is vásárolhatunk. Ruha webshopunkban új cipők árusításával is foglalkozunk, így itt, a Ruhafalván is gyorsan és egyszerűen tudsz rendelni gyermeked számára váltócipőt, benti cipőt. Nézz szét cipőkínálatunkban, ahol méretek, típusok és márkák szerint is kedvedre válogathatsz!

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket