Blog

Hamarosan kelleni fog a babanapozó!

2022.04.05 09:53

Milyen ruha a babanapozó?

A babanapozó a kisbabák, 1-2 évesek nyári viselete. Egy igen praktikus ruhadarab, mely a bodyhoz hasonlóan a baba testének nagy részét szabadon hagyja. Ideális választás a nyári nagy melegben, akár bent a szobában, akár kint a szabadban. A legjobb, ha olyan anyagból készül, aminek jó a légáteresztő képessége. A pamut alapanyagú, világos színű ruhák a legmegfelelőbbek, amikben a baba nem izzad le.

A babanapozó szebb, díszesebb, mint egy hagyományos body. Mit jelent ez? Míg a bodyk elsősorban alsóruházatnak számítanak, azaz gyakran kisnadrág kerül föléjük, addig a napozók önmagukban használatosak. Ujjatlan és rövid ujjú változatuk van csak, hosszú ujjú baba napozó nincs, hiszen ez egy lenge nyári öltözet. Mindegyik patentos, hogy könnyebben menjen a peluscsere.

Babanapozó kisfiúknak és kislányoknak

Mondhatnánk azt is: a babanapozó a kicsik csinos, nyári alkalmi ruhája. Több, mint a body, hisz díszesebb. Jellemzően élénkebb a színük, és az is gyakori, hogy valamilyen mesehős, figura, cuki állat van a napozó elején.

A kislányokén szinte mindig található fodor, masni vagy másmilyen díszítés. Sőt, kinézetük gyakran hasonló a lányka ruhákhoz: szoknyában végződnek. Színük is jelzi, hogy hercegnőknek készültek: főként rózsaszín, ekrü, fehér és pasztell árnyalatokban kaphatók.

A kisfiú babanapozók általában kék vagy zöld színűek, és az oly jellemző mintákat fedezhetjük fel rajtuk: járművek, dinók, kutyusok.

Ruhafalván a Rugdalózó, napozó, body menüpontban találod meg ezeket a termékeket. Vannak nálunk új és használt, de jó minőségű napozók is. Tudod szűkíteni a keresést nemre és ujjhosszra is, és természetesen a kívánt méretet is kiválaszthatod.

Kiegészítők a babanapozókhoz

Amíg télen minél több, addig nyáron minél kevesebb ruhát igyekszünk ráadni a csemeténkre. Azonban jobb, ha nem vesszük félvállról ekkor sem az öltöztetést, hiszen bizonyos kiegészítők ekkor is szükségesek!

Egy korábbi cikkünkben írtunk már arról, mire kell figyelni a nyári babaruha kapcsán. Mindig legyen nálunk váltóruha és csereruha is! Ha hűvösebbre fordul az idő, a babanapozó helyett öltöztessük át rugdalózóba a csöppséget, vagy egy kisebb kardigánt és zoknit adjunk rá! Ezek is mind beszerezhetők nálunk!

Nem szabad megfeledkezni a sapkáról! Nagyon praktikus kiegészítője ez a babanapozóknak. Díjnyertes webáruházunkban a Sapka, kalap, kesztyű, sál menüben találod meg a nyári fejfedőket.

Az Egyéb babaholmi kategóriában takarókat, plédeket találsz, amelyek szintén hasznosak, ha nyáresti sétára indultok a csöppséggel.

További jó tanácsok

A babanapozót napsütéses, meleg időben adjuk rá a gyermekre! Használhatjuk strandon, sétáláskor, vagy ha vendégségbe megyünk valahova. Ha viszont bent a szobában megy a légkondi, akkor gondoskodni kell melegebb ruháról is! Legyen nálunk mindig textilpelenka, hogy be tudjuk takarni a babát, ha fázik.

Örök kérdés: szabad-e napozni a kisbabáknak? A szakértők szerint 3 hónapos kor alatt semmiképpen ne érje tűző nap a kicsiket, csak kora reggel vagy késő délután induljunk velük sétára a hőségben. 

Mikor már nagyobbak, akkor is elsősorban árnyékolással védjük őket a nap melegétől, szükség esetén használjunk magas faktorszámú naptejet. Inkább csak délután 3 óra után vigyük ki őket a szabadba: a babanapozó ideális öltözék lesz ekkor.

Nézz szét folyamatosan bővülő kínálatunkban, ha szeretnéd már most beszerezni a legcukibb nyári ruhákat gyermekednek! Válaszd a Ruhafalvát!

ANYUKÁK VÉLEMÉNYE RÓLUNK

5 éve vásárolok tőletek, a gyermekeim ruháinak fele Ruhafalvás, de még mindig megleptek a ruhák minőségével! Rugalmasak vagytok, nem tudom hogy csináljátok, hogy még a visszaküldést is fénysebességgel intézitek!

D. Enikő, Pécs

Csak annyit mondok, függők vagyunk, várjuk a kedd és péntek estét! Viccen kívül, boltban alig voltam mióta tudom, hogy este,a gyerekek altatása után is meg tudom oldani a ruháik beszerzését.

Kata, Szentendre

Még nem csalódtam bennetek! Az apró hibát is feltüntetitek, ha nem volt jó a méret szó nélkül cseréltétek. Az ügyfélszolgálatos lány mindig kedves volt velem, amit sok webáruház megtanulhatna tőle!

Kellerné, Titi

Teljesen meg vagyok elégedve. Könnyen kezelhető az oldal, átlátható. Ár/érték arányban a ruhaneműk is szuperek, illetve ha hibás, azt sem titkolják így nem ér meglepetés. Bármi kérdésem van szívesen válaszolnak.

Alexandra, Budapest

Másfél éves volt az első unokám, amikor először vásároltam. Most már 8 a második is. A foglalás először fura volt, de most már imádom, a legjobb! Segítőkészségeteket köszönöm!

Erzsi mama, Budapest

Kb 7 éve találtam rátok, csak nálatok volt hálózsák. Azóta született még két fiam, és a férjem szerint egy vagyont költök nálatok :) Imádom az akcióitokat, profik vagytok, hogy ennyire odafigyeltek a törzsvásárlókra! Nekem nagy segítség, hogy vagytok!

Angi, Békéscsaba

Csak nálatok vásárolok használt ruhát, mert Ti vagytok a legmegbízhatóbbak, a ruhaméretek mindig pontosak. Különleges ruhákra lelek, ami tuti, hogy egyedi lesz az egész oviban! Már a kislányom is várja a csomagot tőletek!

Sz. Nóra, Miskolc

SIKEREK, SZAKMAI DÍJAK

 • 10x
  Az Ország Boltja kategória díj

  2011 - 2021

  Büszkék vagyunk, hogy 11 díjból 9 az első helyezést jelenti!

 • 6x
  Az év internetes kereskedője

  2009, 2010, 2013, 2014, 2016, 2020

  években TOP 10-es helyezést értünk el


 • Kiváló magyar tartalom

  2011

  A foglalási funkciónkat értékelte a több, mint 20 fős szakmai zsűri.


 • Az Év Kereskedője

  2019

  Legjobb Ügyfélfolyamat II. helyezés.

Bezárom a videót
Megnézem a terméket